banner-elscatala-817x88px
Retrospectiva de Laurent Jiménez-Balaguer al Museu de Montserrat

Exposicions

Retrospectiva de Laurent Jiménez-Balaguer al Museu de Montserrat

bonart montserrat - 04/03/15
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1La-Galeria-201602-recurs
El Museo de Montserrat homenatja a Laurent Jiménez-Balaguer (L’Hospitalet de Llobregat, 1928), amb una retrospectiva que aplegarà una cinquantena de peces de diferents èpoques. L’exposició Allò sagrat de Jiménez-Balaguer. Obres 1956-2014, comissariada per Antoni Perna, es podrà visitar a la Sala Daura del 13 de març al 5 de juliol.

L'acte de inauguración tindrá lloc a la sala Pere Daura del Museu de Montserrat el 13 de marça a les 12.30 h. A l'acte hi assistiran el comissari Antoni Perna i l'artista.

L’artista arriba a Montserrat amb una selecció d’obres que abracen les diferents etapes de la seva trajectòria, des de 1956 fins a l’actualitat, i es mostra, si cal, més clarivident i lliure, insistint en els conflictes no resolts de la nostra societat. 

Jiménez-Balaguer va irrompre a l’escena artística catalana en la dècada dels cinquanta amb una pintura molt vital. La seva primera obra, pròxima a les tendències informalistes, va obrir-se a l’experimentació amb altres suports com la ceràmica i l’escultura. L’any 1958, la dura realitat espanyola i la seva decisió de ser artista l’empenyen a traslladar-se a París.

A partir dels vuitanta l’ús de cordes gruixudes tenyides de vermells contundents, blaus elèctrics i ocres, maridats en ocasions amb troncs i robes, serà persistent en tota la seva obra fins a l’actualitat. Aquests materials són una metàfora de la seva memòria personal.

 
 

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68