Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"L'enciam", obra convidada al Museu del Prado

bonart madrid - 04/03/15
banner-elscatala-180x180pxBaner_Viladot_Bonart_360x356
El President de la República de Colòmbia, Juan Manuel Santos, va visitar el 3 de març el Museu del Prado, en companyia del President del Govern de l'Estat, Mariano Rajoy, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella i Jorge Moragas, cap del Gabinet del President del Govern d'Espanya. El recorregut per la pinacoteca espanyola ha tingut com a especial protagonista a la custòdia de Sant Ignasi de Bogotà, més coneguda com L'enciam.

Aquesta peça representa un extrordinario exemple del que va ser l'art barroc en terra d'orfebres que per primera vegada es pot gaudir fora de Colòmbia. Aquest tresor de l'art barroc elaborat en la llavors Nova Granada, va ser obra de l'orfebre Josep Galaz. Durant el segle XVII i XVIII l'orfebreria produïda a Amèrica va assolir un alt nivell d'elaboració. Dins de la quantitat de peces litúrgiques realitzades en or i plata durant el període colonial, sobresurten les custòdies, funció la qual era presentar l'hòstia consagrada als fidels, fent part del ritual litúrgic i sent exhibides en processó durant la festa del Corpus Christi.

L'enciam forma part de la Col·lecció d'Art del Banc de la República de Colòmbia i arriba a la pinacoteca espanyola com préstec dins del programa L'obra convidada, una activitat patrocinada per la Fundació Amics del Museu del Prado des de 2010. Una vegada acabi la seva exhibició a Espanya, tornarà al Museu d'Art del Banc de la República de Bogotà on se seguirà exposant de forma permanent i gratuïta.

Aquest projecte forma part del programa expositiu ArcoColombia: Colòmbia a Madrid, una iniciativa de l'Ambaixada de Colòmbia a Espanya amb motiu de la invitació de Colòmbia com a país convidat en ARCOmadrid 2015.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura