Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Certàmens

La Fira FAMA finalitza avui a les Drassanes

La Fira FAMA finalitza avui a les Drassanes
La fira d’art Modern i Àntic de Barcelona, Fama 2.015 acaba avui diumenge dia 8 de març a les Drassanes de Barcelona. Fama s’ha convertit en una excel·lent plataforma per a antiquaris i galeristes i una oportunitat per a professionals aficionats.

Pel secretari del Gremi, Sergi Clavell, l’objectiu és “contribuir a la dinamització del mercat de l’art antic i modern i, alhora divulgar el valor de l’extraordinari patrimoni que tenim en aquest país fora dels museus” i afegeix que “també respon a la demanda del públic de tenir un esdeveniment central a Catalunya on es puguin veure les novetats que hi ha al mercat i contactar amb noves galeries i al desig de recuperar la que va arribar a ser la millor fira d’art de tota Espanya”. El Gremi, que ha renovat la seva junta en els últims tres anys, també vol adaptar el sector a un llenguatge més proper a les noves generacions. Per això ha ideat una fira amb una durada més curta, una mida més assequible i una presentació més fresca i didàctica, que tindrà una qualitat encara més gran i un control més rigorós sobre les peces exposades.

Per la seva part, el propietari de Loval Antigüedades de Barcelona, ha assenyalat que “Barcelona no pot deixar de tenir una fira d’antiquaris, ja que el client hi és però crec que està adormit”. David Cervelló de la Galeria David Cervelló de Barcelona creu que “s’ha de tornar a engrescar l’ambient d’abans, ja que volem que la gent assimili que s’ha recuperat i ha tornat a nèixer la fira d’antiquaris que fa tres anys es va deixar de fer”.
Pel que fa a les peces destacades cal fer esment de selecció de Mirós de Bernat galeria de Barcelona, el joc de cafè modernista de la fàbrica WMF que exhibeix l’estand de Joan & Joana de Barcelona, els penjolls del s.XIX, els anells amb esmeraldes de quinze quilats de David Webb i les peces model “Grace Kelly” d’onze quilats de brillants que mostra la joieria Vendome de Madrid. Les armadures de meitat del periode Edo del 1.750, són dues peces molt curioses que mostra la galeria Loval de Barcelona o la curiosa caixa de vaixell feta de fusta que exhibeix la galeria Fernando Pinós de Barcelona. També cal destacar la presència en aquesta edició de la galeria alemana Kotobuki amb la seva sèrie de dibuixos titulada “Le Cabinet Japonais”. Per la seva part, la galeria de Madrid Lorenart expossa un quadre d’Antoni Tàpies titulat “Marc-creu” (1.998) fet amb la tècnica mixta sobre fusta de mides 130 x 162 cm. En escultura, cal fer esment de la veleta gòtica del segle XV-XVI produïda sobre una peanya de bola de canó de pedra, de mides 124 x 70 x 37 cm (la veleta) i 19,5 cm d’alçada x 23 cm diàmetre (la peanya) que presenta la galeria Palau Antiguitats de Barcelona.

L’ànfora de Ganímedes i Zeus (490-480 a.C.), feta de ceràmica, de 56 cm d’alçada i que procedeix de la col.lecció particular A.H. Anglaterra, formada abans de 1.987 és una de les peces destacades de J.Bagot Arqueología de Barcelona, com també ho és la col.lecció particular francesa i anglesa d’Ushebtis del 664-323 a.C. També hi és present el globus de biblioteca signat per Newton i datat del 1.807 que procedeix de Londres i que mostra la botiga Antigüedades Le Sant Georges de Barcelona.

La fira estarà oberta avui diumenge dia 8 de març de 12 a 20 h.
FM_Bonart-180x180px-Onlinebonart-1_1

Et poden
Interessar
...