banner-elscatala-817x88px
El Festival de Mapping transformarà Girona en un referent internacional

Notícies

El Festival de Mapping transformarà Girona en un referent internacional

bonart girona - 08/03/15
Baner_Subirachs_Bonart_360x356Baner_Esteva_Bonart_360x356
Del 30 de juliol al 2 d’agost Girona celebrarà la segona edició del Festival Internacional de Mapping (FIMG). Durant quatre dies, la ciutat es transformarà en el referent internacional del mapping. El FIMG pretén aglutinar artistes i professionals del sector amb l’objectiu de mostrar l’alt nivell artístic de la disciplina. Un festival obert a tothom que entrellaça el valor cultural de Girona i la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals. El FIMG és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona que compta amb la col·laboració del Bloom.

Fins al 20 d’abril estan obertes les inscripcions al Concurs Internacional de Mapping. La convocatòria té quatre categories: professional, destinada a artistes i professionals d’arts visuals, musicals i plàstiques, no exclusivament de mapping; amateur, destinada a tothom qui vulgui fer la primera incursió en el món del mapping; micromapping, nova categoria a concurs destinat a espais interiors de mida reduïda, i educativa, destinada a escoles i instituts gironins.

Els espais del concurs seran la façana de l’Ajuntament de Girona, la de la Casa Pastors i la dels Jutjats, en categoria professional; la façana de l’edifici del Pont d’en Gómez, en categoria amateur; la de l’edifici de Les Àligues (Sant Domènec)m en categoria educativa, i diferents espais en categoria micromapping. Cada categoria té dos premis, que van dels 12.000 euros pel 1r premi de categoria professional fins als 500 euros del 2n premi escolar. Els premis seran atorgats per un jurat. Com a novetat, FIMG 2015 introdueix dos premis populars que concedeix el públic: Premi façana del públic (1.000 euros) i Premi micromapping del públic (500 euros).

L’originalitat, la innovació, l’estil visual i musical, la viabilitat econòmica i logística de la proposta i la vinculació amb l’edifici són els criteris que el jurat tindrà en compte. Tothom qui hi vulgui participar s’ha d’inscriure al web www.fimg.cat

Les contradiccions, temàtica del FIMG 2015

Igual que en la passada edició, el FIMG 2015 manté la seva estructura: del divendres 31 de juliol al diumenge 2 d’agost, se celebra el Concurs Internacional de Mapping, amb les projeccions en algunes de les façanes més representatives de la ciutat de les propostes artístiques finalistes, i del dijous 30 de juliol al dissabte 1 d’agost se celebra el I Congrés Internacional de Mapping, un espai de diàleg i reflexió dedicat a professionals del sector.

Com a novetat, el FIMG incorpora enguany una temàtica. Per aquest 2015 el tema central del festival seran les contradiccions. L’objectiu és el d’estimular projectes que explorin possibles escenaris al voltant del tema, així com suggerir un marc per a la reflexió artística i cultural.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68