BannerFCC_Bonart

Exposicions

Les "patrañas" de Javier Campano a El Instante Fundación

Les \
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)AA-bonart q
Del 7 al 22 de novembre de 2019, El Instante Fundación de Madrid acull l'exposició Las Patrañas de Javier Campano.

Una "patraña" és una ficció que té l'origen en els contes de pastors. Les fotografies de Javier Campano expliquen les “patrañas” que va fer el seu germà, l'artista Miguel Ángel Campano, com si fos una altra història, a través de la seva mirada. Miguel Ángel Campano omplia les seves instal·lacions de sucre, restes de medicaments, tabac, aliment i mentida.

La fotografia de Javier Campano és com la literatura, no duplica la realitat, la reinventa. Aquesta exposició és un
encreuament de camins molt freqüent en el món de l'art. Consisteix a crear noves natures a partir de les que ja existeixen. Javier Campano tradueix "patrañas" com Palmina, Nicolás, Pascale o Simón en superfícies planes i brillants, convertint-les en una altra ficció.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...