Expo Josep Coll 2022 baner
El Museu Guggenheim presenta l\'obra de Jesse Jones

Exposicions

El Museu Guggenheim presenta l'obra de Jesse Jones

bonart bilbao - 03/11/19
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic
El Museu Guggenheim Bilbao presenta Jesse Jones: Tremoleu, tremoleu (Tremble Tremble, 2017). Es tracta de la tercera i última exposició de l'any 2019 a la sala Film & Video, un espai en què el Museu presenta peces clau del videoart, la instal·lació audiovisual i la imatge en moviment com a llenguatge artístic.

En aquesta ocasió, es tracta d'una ambiciosa instal·lació de l'artista Jesse Jones (Dublin, 1978) que entrellaça cinema, escultura, accions en directe i so. El cos central de l'obra mostra, en dues enormes pantalles de vídeo, imatges d'una bruixa gegantina que encarna el poder femení i el de les forces sobrenaturals. Aquest personatge proclama un nou ordre jurídic, anomenat "In utera Gigantae", basat en el poder xamànic de la dona i pel qual es invalida qualsevol altra llei o govern.

Tremoleu, tremoleu, creada originalment en 2017 per al pavelló irlandès de la 57a Biennal de Venècia, reflecteix un moment de tensos debats entorn de la legislació sobre l'avortament a Irlanda. Alhora, funciona com a retrat d'un arquetip intemporal que transcendeix la identificació nacional o ètnica. La poderosa bruixa del vídeo, interpretada per l'actriu irlandesa Olwen Fouéré pot percebre, per tant, com un paradigma feminista i disruptiu que té el potencial de transformar la realitat i que presenta la bruixeria com a eina emancipadora per a les dones.

A la imatge, obra de Jesse Jones.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68