BannerFCC_Bonart
El Festival CUVO es projectarà a l\'Escola d\'Art Casa de les Torres

Notícies

El Festival CUVO es projectarà a l'Escola d'Art Casa de les Torres

bonart úbeda - 04/11/19
Banner_180x180BONART_180x180
El Festival CUVO es projectarà a l'Escola d'Art Casa de les Torres de Úbeda oferint tallers i trobades per apropar el videoart a tota la província. La tercera edició de CUVO, Cambra Vírica, s'exposarà a l'Escola d'Art Casa de les Torres gràcies a la col·laboració entre l'Excm. Ajuntament d'Úbeda, la direcció del centre de l'Escola d'Art i Recerca i Art. La inauguració serà el dimarts 5 de novembre a les 19:00 h al Saló d'Actes de l'Escola d'Art, on una trobada per visionar les obres donarà pas a un còctel que tindrà lloc a l'església de Sant Llorenç. Tot compta amb el suport i la col·laboració de Vins i Olis Lara, Mobles Don Rebajón i La Fundació Horta de Sant Antoni, que s'han volgut sumar a l'esdeveniment creant així un teixit extraordinàriament fort en el Barri de San Lorenzo per destacar-com a lloc de creació d'art contemporani a Jaén.

Durant dues setmanes, fins al 22 de novembre, es podrà visitar aquest emblemàtic barri de la capital de la Lloma amb un al·licient més: la selecció internacional de videoart que aquest any va anar a càrrec de Carmen Vera Gutiérrez i Jordi de la Cruz, que ens ofereixen una variada i audaç recopilació de 8 obres fruit d'una convocatòria internacional que ha comptat amb la participació de més de 170 videoartistes de 42 nacionalitats diferents. Al voltant de les fabuloses obres hi ha tot un programa educatiu i de divulgació que amplia les fronteres de l'art i servirà per conscienciar els estudiants de tota la província de Jaén, convidats a la trobada, sobre la importància de ser crítics amb el contingut audiovisual, concentrant aquestes activitats durant la primera setmana que estigui oberta l'exposició. L'horari de tarda dels dijous i divendres permetrà als més grans satisfer la seva curiositat sobre què és CUVO; i ja els avancem que no els deixarà indiferents.

CUVO és un festival itinerant amb una llarga trajectòria que s'ha anat ampliant amb els anys. Va néixer a Madrid fa més d'una dècada recopilant anualment peces de videoart com un petit experiment d'anàlisi del medi, però va donar un salt qualitatiu i quantitatiu en el moment en què es va decidir obrir aquesta modalitat d'art a altres localitats i espais fora de la capital d'Espanya.

A més d'Úbeda, ciutats com Guadalajara, acullen aquest festival que és cada vegada més prestigiós, com demostra el fet que algunes de les obres que formen part de Cambra Vírica siguin també part de la mostra d'altres festivals com MADATAC (Madrid) o el Festival de Canes, i els seus artistes tinguin presència en els més longeus festivals audiovisuals del món, com el de Touluse, Tòquio, París, Buenos Aires i Nova York. L'any passat, CUVO ja va formar part del museu efímer Franqueados18, instal·lat a la madrilenya plaça de Callao durant la setmana d'ARCO.

CUVO s'instal·la a La Casa de les Torres per explicar i compartir les últimes novetats del videoart des del seu aspecte tècnic i plàstic amb tots els curiosos i curioses de l'audiovisual que vulguin apropar-se. Lluny de ser un "festival conceptual" o accessible només a uns pocs, CUVO arriba per convèncer a tots de les virtuts que té el vídeo com a art, atès que en el moment actual, d'àmplia expansió a les xarxes socials, cal separar el gra de la palla; és a dir, ens ofereixen una mostra per aprendre a valorar i diferenciar un nou tipus d'art tan valuós per a la nostra societat com la pintura o l'escultura.

Cambra Vírica és una oda al videoart, un viatge audiovisual a través d'una exposició de 8 conceptes que envaeixen els espais, darrere d'una reflexió al voltant de la filosofia digital del nostre temps. És, al seu torn, un testimoni artístic d'un món aspre, però que al final de les projeccions obre la porta de la reflexió i l'esperança.

El fet que un any més l'Excm. Ajuntament d'Úbeda i la regidoria de Cultura apostin per la seva programació en un entorn de creació artística redunda en la certesa que aquesta disciplina artística és el present de l'art i necessita ser divulgada amb cura per afavorir una crítica real i allò més diversa possible.

A la imatge, obra del Festival CUVO.

Et poden
Interessar
...