FCC-Segell-banner4
Es prepara la primera Biennal Internacional Andorra Land Art

Notícies

Es prepara la primera Biennal Internacional Andorra Land Art

bonart andorra la vella - 25/03/15
Baner_Subirachs_Bonart_360x356Eude, generic
La Biennal Internacional Andorra Land Art és una mostra d’actuacions artístiques englobades en el concepte ampli de Land Art (Art de la Terra), totes elles realitzades a l’aire lliure, tant en els nuclis urbans com en el medi natural, i repartides per les set parròquies d’Andorra. Com el seu nom indica, aquest esdeveniment se celebrarà cada dos anys, com bona part dels grans festivals artístics del món. La primera edició està fixada per al període que va del 10 de setembre al 10 d’octubre de 2015.

La Biennal serà un esdeveniment cultural de gran transcendència i d’ampli ressó internacional, que atraurà al Principat milers de visitants i alhora fomentarà la participació activa de la ciutadania andorrana. Totes les activitats són gratuïtes i accessibles a tots els públics. El certamen inclourà nombroses activitats complementàries, com ara tallers, xerrades, exposicions artístiques, itineraris, visites, etc, que faran que el Land Art estigui present en la vida andorrana de forma visible.

La Biennal compta amb el suport de les principals institucions públiques del país (el Consell General, el Govern –a través d’Andorra Turisme-, els set Comuns), i també d’algunes empreses destacades del Principat (FEDA –Forces Elèctriques d’Andorra-, Andorra Telecom, Caldea…). L’empresa especialitzada en projectes artístics Reunió de Papaia, amb l’assessorament de Day Star, serà l’encarregada de la part tècnica i logística de l’organització. Ja fa mesos que es treballa en els preparatius previs, amb un equip d’artistes i professionals de diversos camps i tot fa pensar que, en pocs anys, hi ha possibilitats reals que la Biennal esdevingui un cita artística de referència a Europa.

Els organitzadors volen fer una crida a tota la ciutadania andorrana, tant individualment com a nivell col·lectiu organitzat (entitats, associacions, centres educatius, etc.), perquè, en aquesta etapa inicial de la Biennal puguin aportar les seves idees i propostes artístiques o culturals en general, que seran rebudes i estudiades i, en cas de trobar-se interessants, incorporades al programa definitiu.

El 10 de setembre, inauguració

El 10 de setembre de 2015, s’inaugurarà la Primera Biennal Andorra Land Art. Durant trenta dies, la riquesa natural i patrimonial del nostre país es posarà al servei d’alguns dels principals creadors nacionals i internacionals de Land Art perquè construeixin un nou paisatge a través de les seves obres artístiques.

Hi haurà una vintena d’instal·lacions, repartides per les set parròquies andorranes, tant en ubicacions naturals com urbanes; es muntarà una “zona Ras” plena de propostes de mida més assequible; i tot plegat es complementarà amb exposicions, xerrades i activitats puntuals, que ompliran Andorra de sensibilitat artística en el pas de l’estiu a la tardor.

El comissari, Pere Moles, visita Anglaterra

El comissari de la Biennal Internacional Andorra Land Art, Pere Moles, va fer una visita a Anglaterra, on va visitar un territori on hi ha una gran densitat de parcs i museus dedicats al Land Art i a les escultures a l’aire lliure. Es tracta del que es coneix com el Yorkshire Sculpture Triangle, situat entre les poblacions de Leeds i Wakefield, al centre de la Gran Bretanya. L’objectiu del viatge era fer contactes amb els responsables dels diferents centres dedicats al Land Art i aprendre d’un país que fa anys que promociona i fomenta l’art a la natura, com es vol fer a Andorra a partir d’ara. Moles ha visitat quatre grans equipaments culturals, el Henry Moore Institute, el Leeds Art Gallery, The Hepworth Wakefield i el Yokshire Sculpture Park. Aquest darrer, amb més de 500 hectàrees d’extensió i una seixantena d’escultures a l’aire lliure, és el que més l’ha impressionat. “És un exemple magnífic de combinació entre art i natura”, ha explicat Moles en tornar de terres angleses, “hi ha una nova manera d’interpretar el paisatge i al Yorkshire Sculpture Park ho saben molt bé. Per a mi, un paisatge és el que ens permet interpretar en termes culturals les qualitats d’un territori, lloc o paratge”. Alguns dels artistes presents a aquest parc d’escultures a l’aire lliure podrien participar en la primera Biennal internacional Andorra Land Art.

Mes informació: http://andorralandart.com/

A dalt, una de les riqueses naturales d'Andorra. A sota, Pere Molas, comissari d'Andorra Land Art durant la seva visita a Anglaterra.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner