Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

La Fundació Tàpies convoca concurs per a la nova direcció

bonart barcelona - 25/03/15
Baner_Viladot_Bonart_360x356thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fundació Antoni Tàpies presenta el concurs públic internacional per escollir la nova direcció que haurà de conduir la institució en els pròxims anys. La directora actual, Laurence Rassel, qui ocupa el càrrec des de setembre de 2008, va anunciar al mes de desembre que deixaria la Direcció el próxim mes de juliol, després d'haver completat la seva trajectòria al capdavant de l'entitat. La convocatòria té com a objectius primordials perseverar en les línies iniciades i desplegades durant aquests vint-i-cinc anys, afavorir l’adaptació de la Fundació a les noves exigències del moment actual, i contribuir a donar un nou impuls de futur a la institució.

La Fundació Antoni Tàpies, creada el 1984 per l’artista Antoni Tàpies amb l’objectiu de promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani, va obrir les portes el 1990 i té una estructura jurídica de Fundació Privada. Tal com indica la convocatòria, el nou director/ra haurà de vetllar per la preservació, l’estudi i divulgació de l’obra i del pensament d’Antoni Tàpies, i també la promoció, divulgació i defensa de les manifestacions de l’esperit, especialment en l'àmbit de l’art contemporani, en les seves diverses formes. El govern i l’administració de la Fundació corresponen al Patronat, que és l’òrgan que exerceix la representació i la gestió de l'entitat, amb totes les facultats que determinen els Estatuts de la Fundació.

Les sol·licituds presentades seran analitzades i avaluades per una Comissió d’experts formada per Xavier Antich, Toni Tàpies, Manuel Borja-Villel, Catherine David, Pere Portabella, Josep Maria Carreté i Llucià Homs. Aquesta comissió emetrà el veredicte i elevarà una proposta de candidatura al Patronat de la Fundació per al nomenament.

Entre els requisits exigits al futur director/ra, que exerceix la funció de Direcció artística i executiva de la Fundació, destaquen l'experiència professional en l’àmbit dels museus o centres d’art contemporani; la capacitat de lideratge, comunicació i negociació, així com de representar la Fundació i de desenvolupar xarxes de complicitats per poder articular els seus projectes; la capacitat per dirigir la gestió econòmica i per estimular iniciatives vinculades a l’increment de recursos propis i als projectes de mecenatge i patrocini. Es valorarà el coneixement de l’obra d’Antoni Tàpies, de la trajectòria de la Fundació i del medi cultural i artístic, i es tindran en compte la valoració i el diagnòstic de la situació actual i la capacitat d’articular una programació diversa, innovadora i atractiva per al futur de la Fundació.

Les persones interessades hauran de presentar el seu Curriculum vitae (amb els documents acreditatius dels mèrits exposats) i un informe-memòria (d’extensió màxima de deu fulls) que contingui, en primer lloc, una valoració i diagnòstic de la trajectòria de la Fundació fins al moment i la situació actual, i, en segon lloc, les línies generals del projecte que es proposa per als pròxims anys. El termini per a la presentació de les candidatures finalitzarà el 24 d’abril de 2015.

A la imatge, Laurence Rassel, que deixa la direcció el mes de juliol.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1