Expo Josep Coll 2022 baner
Es posa en marxa la segona edició del programa Les Clíniques d\'Es Baluard

Notícies

Es posa en marxa la segona edició del programa Les Clíniques d'Es Baluard

bonart palma - 28/03/15
Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat220317_Verdu_Bonart-180x180
Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma ha posat en funcionament la segona edició del seu programa de formació Les Clíniques d’Es Baluard, el programa estable d’ensenyament no reglat per a artistes.

Iniciat l’any 2013 amb la participació de 18 artistes de diferents procedències i nacionalitats, està orientat a professionals o en vies de professionalització, sense importar l’edat, que consideren necessari entrar en un programa de coaching.

Aquest curs especialitzat de vuit mesos de durada és l’únic d’aquestes característiques promogut per un museu espanyol i té com objectiu principal fomentar la professionalització del sector artístic possibilitant les eines d’anàlisi, coneixement, recursos i seguiment de la pràctica creativa des de la institució museística.

Les Clíniques s’inauguren i clausuren amb encontres grupals presencials a Es Baluard, que es focalitzen en l’intercanvi de coneixements entre els artistes i els tutors, l’anàlisi conjunta de projectes i l’avaluació de processos creatius.

El programa serà obert amb dues sessions, els dies 17 i 18 de setembre, on els artistes participants que han passat el procés de selecció presentaran el seu treball. La cloenda tindrà lloc els dies 8 i 9 d’abril, en els quals s’avaluaran els processos duts a terme fins aleshores.

Al llarg dels vuit mesos de durada del curs, els artistes realitzaran dues tutories individualitzades amb cadascun dels experts, que poden anar enfocades a l’anàlisi del seu projecte, la dotació de recursos per dur a terme processos creatius o el domini d’estratègies per a la circulació de la seva obra en el sistema de l’art. Les sessions individuals poden realitzar-se en les ciutats on resideixen els coachers o per videoconferència.

A més, el programa serà monitoritzat pels responsables del curs, que en supervisaran la bona consecució i faran un seguiment dels avanços dels participants.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]