Expo Josep Coll 2022 baner
El MNAC presenta el catàleg raonat de l\'obra de Joan Brull

Notícies

El MNAC presenta el catàleg raonat de l'obra de Joan Brull

bonart barcelona - 29/04/15
Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs
El dia 7 de maig a les 19 h. es presentarà al MNAC el primer catàleg raonat de l'artista modernista Joan Brull, que estarà accessible per a tothom a través de la xarxa.

Les autores d’aquest catàleg en línia, les historiadores de l’art Reyes Faus i Isabel Fabregat, donaran a conèixer el projecte a la sala del Museu Nacional d’Art de Catalunya on s’exposa l’obra Somni, la pintura més emblemàtica de l’artista.

El nou lloc web dedicat a l’artista simbolista inclou una àmplia cronologia, imatges inèdites i 250 obres catalogades; a més d’un apartat dedicat al vessant de Brull com a crític d’art a la Barcelona de principis de segle xx. El projecte ha comptat amb el suport de micromecenes i la col·laboració de nombroses institucions patrimonials i col·leccions particulars, tant nacionals com estrangeres, que conserven obra de l’artista.

La difusió de l’obra i de noves dades sobre Joan Brull a través de la xarxa permetrà donar a conèixer aquest interessant artista al públic general, i avançar en el coneixement de la seva figura i de l’art de la seva època.

Joan Brull i Vinyoles (Barcelona, 1863-1912), va ser una destacat pintor i crític d’art de finals del segle xix. És un dels màxims representants de la pintura simbolista a l’època del modernisme; resumeix l’esperit simbolista a Catalunya, una de les tendències artístiques més innovadores de l’art del seu temps, alhora que l’enllaça amb el context artístic europeu.Entre les obres de l’artista destaquen Ensomni del Museu Nacional d’Art de Catalunya i Nimfes del capvespre del Museo del Prado (en dipòsit al Museu Comarcal de La Garrotxa).

Reyes Faus i Isabel Fabregat, especialitzades en art dels segles xix-xx, van ser comissàries d’una exposició monogràfica sobre l’artista a La Fontana d’Or de Girona (2009) i van coordinar l’edició d’un petit catàleg amb el títol Joan Brull: realitat i somni.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1