BANNER MY BESTYS 7

Notícies

La Diputació i la Generalitat destinen 480.000 euros a projectes culturals

La Diputació i la Generalitat destinen 480.000 euros a projectes culturals
bonart girona - 30/04/15
La Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya destinen 480.000 euros a fomentar els projectes culturals als museus de les comarques gironines. Aquesta aportació és fruit d’un conveni entre la Diputació i la Generalitat que té com a objectiu promoure el patrimoni arquitectònic i museístic gironí i donar suport a la Xarxa Territorial de Museus Locals de Girona. Dels 480.000 euros, 420.000 es destinen directament als museus, i 60.000 són per a projectes de cooperació intermuseístics. Els ajuts arribaran a 22 museus d’arreu de les vuit comarques gironines, que rebran entre 35.000 i 3.000 euros. Com a criteri per a la distribució econòmica s’ha valorat principalment que els museus duguin a terme els tipus d’actuacions següents:
  •  Accions destinades a atreure nous públics: activitats d’integració a la comunitat més propera a l’equipament cultural, població nouvinguda, joves, tercera edat, etc.
  •  Accions que tenen com a finalitat acostar el museu a la societat: elaboració de mètodes didàctics i programació d’oferta d’activitats culturals i de lleure.
  • Accions de documentació, recerca i investigació de nous ítems per mostrar al públic, les quals serveixin perquè el museu s’obri a la ciutadania més propera.
Amb aquests ajuts la Diputació de Girona reforça la seva política de suport als ajuntaments i a la cultura, i consolida la Xarxa Territorial de Museus Locals de Girona. Aquesta xarxa està essent un espai d’intercanvi d’experiències i d’unificació dels esforços pel que fa a la promoció i a la difusió cultural d’aquests equipaments. Els museus beneficiaris són: Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries; Museu Arqueològic de Banyoles;  Museu Darder (Banyoles); Museu de la Garrotxa (Olot); Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí); Museu de la Pesca (Palamós); Museu de l’Anxova i de la Sal (l’Escala); Museu de l’Empordà (Figueres); Museu de Sant Feliu de Guíxols; Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol (Girona) o el Museu del Joguet de Catalunya (Figueres), entre d'altres.
Nial nou-180x178Banner-Paz-Errazuriz-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90