728x90

Notícies

Torna la Nit dels Museus a Vilanova

Torna la Nit dels Museus a Vilanova
bonart vilanova i la geltrú - 07/05/15
El 16 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig), el Centre d'Art Contemporani La Sala, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romànic Can Papiol, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, obren un any més les seves portes de nit per celebrar conjuntament la Nit del Museus. Els cinc museus s'afegeixen per tercer any consecutiu a aquesta iniciativa europea oferint una programación especial. A més durant tot el cap de semana, el museus ampliaran horaria i oferiran visites i activitats. Alguns dels museus obren el 18 de maig coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus. La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda per Consell d'Europa que se celebra dins dels actes del Dia Internacional dels Museus, on participen més de 3.000 museus de 40 països amb l'objectiu de sensibilitzar el gran públic respecte el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.
  • Programació musical Durant la Nit dels Museus, tots els museus allargaran el seu horari habitual de tarda fins a les 00 h. La programació inclou a partir de les 20 h actuacions musicals a cada un dels museus gràcies a la col·laboració de les tres escoles de música de la ciutat: l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat, l'Escola de Música Freqüències i l'Escola MUSICÀREA. 
  • Programació especial als museus de la ciutat Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, hi haurà programació especial dissabte 16, diumenge 17 i dilluns 18 de maig. Destaquen al Centre d'Art Contemporani LA SALA les exposicions "Tupí or not Tupí" i "Conte va! Va de Contes!". A la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'exposició "Mirades a la col·lecció: Els mobles de Don Víctor", una visita comentada gratuïta a la col·lecció egípcia, o una visita comentada sobre l'arquitectura i la simbologia de l'edifici. Al Museu Romàntic Can Papiol hi haurà diverses visites concertades amb reserva prèvia, igual que al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, on també es farà un taller infantil. Finalment, al Museu del Ferrocarril de Catalunya es podran visitar diverses exposicions, gaudir d'una visita comentada gratuïta, de l'activitat ConteTREN! i d'una jornada de portes obertes dilluns 18 de maig.
  • Concurs Les persones que visitin els cinc museus durant tot el cap de setmana entraran en el sorteig de 2 abonaments al Festival Vida, 2 xecs de 25 euros vàlids a les botigues de Viu Comerç, 10 entrades pel Cinema Bosc i 4 lots de llibres dels museus. Per participar en el sorteig cal lliurar a la recepció d'un dels museus el programa que s'ha editat per difondre l'activitat, prèviament segellat per tots els centres. La butlleta es podrà recollir als museus de la ciutat o bé descarregar de les seves webs, i també es podrà trobar a l'Oficina de Turisme, les biblioteques i altres punts de la ciutat. Es podrà segellar i lliurar als museus durant tot el cap de setmana. La Nit dels Museus tindrà seguiment al Twitter a través dels hashtags #nitmuseusvng i #DIM2015
  • Altres activitats La Marxin de Vilanova se suma a les activitats programades dins el marc de la celebració del Dia Internacional del Museus. Enguany se celebra el 10è aniversari de La Marxin de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú. Per commemorar aquest aniversari s'ha programat la II Trobada de marchings d'escoles de música de Catalunya, que tindrà lloc a Vilanova dissabte 16 de maig a partir de les 12 h. Cada marching band realitzarà un recorregut per la ciutat, i a les 12.45 h arribaran a la plaça de la Vila per fer una actuació conjunta. Des del Museu del Ferrocarril sortirà La Marxin, de Vilanova. Des de La Sala sortirà la Trenmarxing, d'Esparreguera. Des del Museu Can Papiol surten la Tarabanda i la Bandatard, de Taradell. I des del Museu Víctor Balaguer surt la Marching de Martorell. 
   
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88