BONART-817x68px-Màscara
La XIX Biennal d’Art Contemporani Català a La Marineta

Notícies

La XIX Biennal d’Art Contemporani Català a La Marineta

bonart mollet del vallès - 12/05/15
Peral_Banner-Bonart_180x180Eude, generic
L’Ajuntament de Mollet del Vallès, en aquests temps de forta crisi, continua fent l’esforç de potenciar la creació artística jove perquè és una ciutat enormement participativa que es manté constant, i de manera ininterrompuda, acull novament la Biennal d’Art Contemporani Català al Centre Cultural La Marineta, tot mostrant a la vila l’art més nou dels joves creadors del país. Així, del 5 de juny al 21 de juliol es pot veure l’exposició de l’actual edició de la biennal en aquesta activa ciutat vallesana.

Mollet del Vallès ja és una ciutat històrica pel que fa a la Biennal d’Art Contemporani Català doncs des dels anys ’80 que l’ha acollit sense interrupció, apostant per aquesta proposta de l’art jove i mantenint així viva la flama de l’art més emergent, tot participant en aquest fet descentralitzat dels creadors més joves.

Després d’una convocatòria àmpliament repartida de tot el territori català, a la qual hi varen concórrer 68 artistes, el jurat va seleccionar vuit joves creadors com a exponents de les últimes tendències plàstiques a Catalunya. Amb aquests artistes es fa una mostra itinerant per diferents indrets del nostre país.

Els artistes són: Albert Arribas i Forcada, nascut a Barcelona, viu a Blanes. Carles Azcón i Jutglà, nascut a Canberra –Austràlia-, viu a Cardedeu. Xiana Gómez i Díaz, nascuda a Lugo, viu a Barcelona. Sergio Mesa i Fernández, neix i viu a Manresa. Míriam Rialp i Bonet, neix i viu a Santa Coloma de Queralt, Irene Solà i Sáez, nascuda a Vic, viu a Malla. Bernat Soler i Mañé, neix i viu a Vilanova i la Geltrú i Ruth Sòria i Vidal, nascuda a Santa Coloma de Gramenet, viu a Badalona.

El jurat format per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo; Arnau Puig, crític d’art, historiador i filòsof; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus, els ha escollit per la seva qualitat i excel·lència.

A la imatge, obra de Ruth Soria.

Et poden
Interessar
...