Banner 817x68 CAT

Notícies

Donació de tres maquetes de Joan Rovira als Museus de Sant Cugat

bonart Sant Cugat del Vallès - 13/05/15
Donació de tres maquetes de Joan Rovira als Museus de Sant Cugat
Baner_Enkaoua_Bonart_360x356pxEmociona't_Banner_180x178_1
L’alcaldessa, Mercè Conesa, i Joan Rovira, han signat un contracte de donació de tres de les maquetes que Joan Rovira realitza als Museus de Sant Cugat.

D’aquestes tres maquetes, dues reprodueixen els dos episodis successius de la batalla de Sant Cugat, i l’altra reprodueix l’escena de l’assassinat de l’abat Biure (representat a Pedra i Sang):

Conjunt de dues maquetes reproduint la batalla de Sant Cugat (12-10-1808), fet bèl·lic produït durant la Guerra del Francès entre les tropes franceses i espanyoles als entorns de la capella de Sant Domènec i al cementiri de l’actual plaça de Sant Pere, que hi apareixen reproduïts tal i com serien a l’època. Valorades en 6.000 € cadascuna.

Maqueta de la secció de l’edifici de l’església del monestir de Sant Cugat del Vallès, amb la inclusió de la reproducció de l’episodi històric de l’assassinat de l’abat Biure a mans de Berenguer de Saltells el 24 de desembre del 1350. Valorada en 24.000 €

Joan Rovira cedeix a l’Ajuntament aquestes tres maquetes perquè passin a formar part dels fons dels Museus de Sant Cugat, amb la voluntat de contribuir a l’enriquiment de la vida cultural santcugatenca a través de l’increment del patrimoni de les col·leccions del Museu amb peces significatives. El valor de les tres peces s’estimen en 32.000 euros.

Per a l’alcaldessa, “Sant Cugat és una ciutat creativa i de talent, principalment per la seva gent. Un exemple és en Joan Rovira, que dedica el seu temps a reproduir imatges en aquestes maquetes que són veritables obres d’art”. Conesa ha afegit que “Les 3 maquetes tenen un valor econòmic, quantificat en aquest contracte, però també tenen un altre valor, l’emocional, el de les hores de treball, de passió per la feina feta i la cerca de perfecció que converteixen la fusta, la pega, la pintura en una obra d’art sense preu. Agraïm molt sincerament a Joan Rovira aquesta cessió i li prometem que els Museus de Sant Cugat en tindran la mateixa cura amb què vostè les ha realitzat”.

Et poden
Interessar
...

Banner 817x68 CAT