FCC-Segell-banner4
Iman Issa, guanyador del premi Han Nefkens-MACBA, exposa \

Exposicions

Iman Issa, guanyador del premi Han Nefkens-MACBA, exposa "Heritage Studies"

bonart barcelona - 22/05/15
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Iman Issa (el Caire, 1979), guanyadora del I Premi Fundació Han Nefkens - MACBA d’Art Contemporani l’any 2012, presenta al MACBA (Plaça dels Àngels, 1, Barcelona) la seva obra Heritage Studies, fruit del treball dut a terme amb motiu del premi rebut.

A Heritage Studies, que es pot visitar fins al 28 de juny, Issa explora els artefactes històrics que, a parer seu, tenen alguna repercussió en el moment actual. Posant èmfasi en l’escala i el material, les seves escultures reinterpreten els artefactes històrics als quals al·ludeixen les cartel·les: un mitjà formal d’explorar les implicacions dels objectes originals i les seves reverberacions al llarg del temps.

En paraules de la crítica d’art Kaelen Wilson-Goldie: "Podríem dir que l’obra d’Issa tracta d’una sostracció radical. Agafa el cas d’una ciutat, una estructura, un monument, un memorial, un cartell electoral, un conflicte polític, un espai obert o una història evocadora; després en suprimeix les especificitats i n’esborra els detalls definidors".

L'artista utilitza procediments convencionals de presentació museològica, com vitrines, pedestals, etiquetes, cartel·les i textos en vinils, per crear marcs per als seus objectes i relats que se situen fora d’un lloc o un temps concret. En la seva obra, la història esdevé un exercici de narració anhistòrica que ens pot concernir a tots.

Issa viu entre Egipte i Nova York. Les seves exposicions individuals i col·lectives recents inclouen la 8a Biennal de Berlín, MuHKA (Anvers), Tensta Konsthall (Spånga), New Museum (Nova York), KW Institute of Contemporary Art (Berlín), Sculpture Center (Nova York) i el Contemporary Image Collective (El Caire). Imparteix classes a la Cooper Union School of Art.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021