BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Trilight Collective" al Museu de la Vida Rural

\
La-Galeria-201602-recursBonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
bonart - barcelona - 30/05/15
El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí exposa, des del 14 d’abril i fins al 28 de juny a la sala Lluís Carulla, la mostra del col·lectiu fotogràfic Trilight Collective, integrat per Kim Weston, Cristina Iturrioz, Paul Jones, Mille Kalsmose-Hjelmborg, Fran Martí, Juan Mas Bagá Friedrich Saller, Miguel Soler-Roig, Michou van Beschwitz i Philip Young. L’exposició, titulada Sota el cel andalús, és el resultat d’un viatge fotogràfic per Al-Andalus realitzat per deu fotògrafs internacionals i dirigit per Kim Weston i Miguel Soler-Roig.

Fran Martí viu a Barcelona i ha treballat especialment a Àsia i Àfrica. Juan Mas Bagá és de Barcelona i últimament ha produït projectes amb Juan Manuel Castro, entre aquests un a Etiòpia i un altre a Perú. Miguel Soler-Roig ha estat finalista en el premi Art Laguna de Venècia.

L’exposició es podrà veure, després del Museu de la Vida Rural, al Reial Cercle Artístic de Barcelona i, l’any 2016, a la Fundació Valentín de Madariaga de Sevilla.

Durant una setmana completa, els fotògrafs van recórrer Andalusia seguint la petja del viatge realitzat per Washington Irving el segle XIX, visitant interessants indrets de Granada, Ronda, Tarifa i Sevilla, entre altres ciutats.

Kim Weston visitava per primera vegada l’Estat espanyol per conèixer i experimentar una cultura rica en tradicions, igual que el seu avi Edward ho va fer a Mèxic als anys 20. Tots dos són reconeguts pel seu treball en el gènere del nu. Per això, en aquesta exposició es poden fer analogies entre els dos fotògrafs, en dos moments similars durant la seva carrera artística.

Les particulars visions de cada fotògraf en relació amb el nu integrat en el paisatge arquitectònic espectacular, que genera una panoràmica completa i exquisida del viatge per Al-Andalus. Treballant des del detall i els primers plans fins a les panoràmiques; la fotografia directa o intervinguda; l’estètica o el concepte; el blanc i negre o el color; la sensualitat o la innocència; el realment interessant de la mostra es l’heterogeneïtat de les mirades que permeten a l’espectador transitar per llocs inesperats.

Les altres exposicions

Des del 17 d’abril, la sala Maria Font II presenta Dones i dies, exposició de pintura de Margarida Garcia Andreu, que s’hi podrà veure fins al 7 de juny.

Puig de Randa és el títol de la videoinstal·lació i exposició de fotografies de l’artista valenciana Pepa Poquet, que està emmarcada dins de l’Any Llull, que recorda el setè centenari de la mort del filòsof. L’exposició es va inaugurar el 24 d’abril i restarà oberta fins al 19 de juny.

La propera festa del llibre serà de color taronja és una exposició que commemora els cinquanta anys del rellançament d’Edicions Proa i que es podrà veure a la Sala Maria Font des del 8 de maig.

Finalment, el dia 3 de juliol el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugura una mostra sobre els llops a Catalunya del naturalista i expert en llops Josep Maria Massip, de Banyoles, autor de la monografia El llop i els humans. Passat i present a Catalunya. L’exposició restarà oberta fins al 20 de setembre.

A la imatge, Kim Weston. Nude by poll. Trilight Collective.

Et poden
Interessar
...