Expo Josep Coll 2022 baner
L’obra d’Alberto Fabra a la Galeria Nery Mariño

Exposicions

L’obra d’Alberto Fabra a la Galeria Nery Mariño

bonart - 30/05/15
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La galeria Nery Mariño, de París, especialitzada en art geomètric d'artistes llatí-americans inclou per primera vegada obra d’Alberto Fabra (Buenos Aires, 1920 - Perpinyà, 2011) en una de les seves exposicions. El 6 de juny inaugura l'exposició titulada Abstraction Géométrique amb les obres Goldorak (imatge adjunta) del 1981 i Modules Trifides, del 1980 d’Alberto Fabra.

Durant la decada dels 70 i principis dels anys 80, Alberto Fabra formava part del grup d'art cinètique Position amb Armando Durante; Leopoldo Torres Agüero; Hugo Demarco; Antonio Asís i Horacio Garcia Rossi. El grup exposava, a part de París, en vàries ocasions a la galeria Sen de Madrid i a la galeria de Juana de Aizpuru, encara a Sevilla.

Alberto Fabra, tot i que nascut a Bons Aires, va passar la seva infantesa i joventut a Girona i Barcelona. Amb la primera beca de pintura donat per l'Institut Francès a Barcelona, va marxar a París el 1945 junt amb els germans Vilató (José Fín i Xavier Vilató, nebots de Picasso). Des de mitjans dels anys 50 fins a la seva mort va compartir la seva residència entre Port de la Selva i París.

El llegat artístic de Alberto Fabra és representat pel marxant Richard van der AA.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat