banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"L'Art Solidari. Fons d'Art de la Creu Roja" al Museu del Suro

bonart palafrugell - 24/06/15
180x180Banner-CMW-180x180px_v1-esp
El 27 de juny el Museu del Suro inaugura l'exposició de pintura L'Art Solidari. Fons d'Art de la Creu Roja. La mostra, que es podrà visitar fins al 26 de juliol, recull un seguit d’obres donades a la Creu Roja de forma compromesa i desinteressada per grans figures de l’art català: Miró, Tharrats, Tàpies, Ràfols Casamada, Mariscal, Rosa Serra, Hernández Pijuan, Pitxot, Guinovart, Cuixart, entre d’altres.  En aquesta ocasió es presentaran les darreres donacions en motiu de l’exposició a Palafrugell de les obres d’Eduard Bigas, Tano Pisano, Jaume Canet i J. Guerrero Medina.

El Fons d'Art de la Creu Roja va néixer a partir de la donació d'una obra de Joan Miró en agraïment per l'atenció sanitària que aquesta institució va prestar-li. Posteriorment, primeres firmes de la pintura, l'escultura i la fotografia han anat lliurant obres seves, algunes fetes expressament, altres del seu fons, totes amb un denominador comú: la solidaritat.

Amb aquesta mostra, la Creu Roja vol apropar a la població palafrugellenca i de l’Empordà una part de les creacions que ha anat rebent com a donacions desinteressades al llarg d’un vintena d’anys, així com també els missatges d’incidència social i de solidaritat que han volgut imprimir els artistes en la seva obra al voltant de situacions extremes que viu la Humanitat, com els conflictes armats, la fam, la immigració, o l’educació.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells