818x68-Bonart-IA

Exposicions

"Onze dibuixos de Picasso" a la galeria Guillermo d'Osma

\
bonart madrid - 25/06/15
La galeria Guillermo d'Osma presenta, en el marc d'Apertura 2015, una exposició de gran rellevància: Onze dibuixos de Picasso. La mostra, que s'inaugura el 10 de setembre i es podrà visitar fins al 20 novembre, se centra en onze obres bastant excepcionals, des de l'any 20 fins a l'etapa final de la seva vida, generalment de grans mides, des del llapis i carbonet fins al guaix, la tinta i l'aiguada, passant per sanguina, pastel o les ceres de colors.

La mostra s'obre amb una obra pintada a Juan-les-Pins, Personatges a la platja, un bell exemple de període classicista de retorn a l'ordre. D'aquesta època és també un dels raríssims dibuixos preparatoris que existeixen per a un gravat: Toro atacant un cavall, de l'any 1921, al costat del que exposem una esplèndida prova de l'aiguafort.

De l'època de la Guerra Civil espanyola i relacionat amb Somni i mentida de Franco i que anuncia alguns elements del Guernica, és una altra de les obres, una figura datada el 28 de gener de 1937. A aquesta li segueix un gran cap en tinta i aigualida de 1944, potser una retato de Dora Maar. De les grans sèries l'exposició també inclou un Déjeneur sur l'herbe, de l'any 1961.

La mostra acaba amb un esplèndid grup de dibuixos del final -especialment vital- de la seva obra: dos grans caps, una a ceres i pastís, un gran mosqueter i tres escenes de dones: amb una Celestina que presenta a una exuberant dona a un mosqueter, metafòrica representació de l'artista.
FM_Bonart-180x180px-OnlineBanner-Eggleston-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...