BannerFCC_Bonart

Exposicions

Últims dies de "Rubens: Hércules y Deyanira" al Palau de Lebrija

Últims dies de \
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021AA-bonart q
El Palau de Comtessa de Lebrija de Sevilla acull fins el 24 de novembre i de manera improrrogable la mostra Rubens: Hércules y Deyanira. Obras maestras de las colecciones italianas, comissariada per Anna Maria Bava, directora de la Galleria Sabauda de Torí, en col·laboració amb Cristina Carrillo de Albornoz de Fisac.

La mostra planteja un diàleg directe entre les obres mitològiques del mestre flamenc amb algunas de les escultures romanes de la inigualable col·lecció del palau de Sevilla.

Una interacció especialment intensa a Deyanira tentada por la furia davant de dues obres: el Busto juvenil de Afrodita –còpia d'una rèplica de l'original de Fidias, realitzada pel seu deixeble Agoràcrites de Paros al segle V aC– i el tors femení amb mantell, que es dirien creats per a la deessa Deyanira, esposa d'Hèrcules, retratada per Rubens en tants olis.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...