download

Exposicions

L' artista Thao Nguyen Phan presenta 'Becoming Alluvium', premi Han Nefkens

L\' artista Thao Nguyen Phan presenta \'Becoming Alluvium\', premi Han Nefkens
bonart barcelona - 18/11/19

Com a guanyadora de l’edició de 2018 del premi Han Nefkens Foundation – LOOP Video Art Award, aquesta tardor la jove artista Thao Nguyen Phan presentarà Becoming Alluvium a la Fundació Joan Miró, la primera entitat que acull aquesta instal·lació de vídeo i pintura. És un nou exemple del compromís de la Fundació amb els ideals de Joan Miró i el seu suport ferm a les noves generacions de creadors. La Fundació Han Nefkens ha impulsat la producció i presentació d’aquesta nova obra no tan sols a la Fundació Joan Miró, sinó també als centres WIELS de Brussel·les i Chisenhale Gallery de Londres, on es presentarà posteriorment.

Becoming Alluvium consisteix en dos elements: un vídeo que porta aquest mateix títol i Perpetual Brightness, una sèrie de pintures de seda i laca vietnamites, estructurades en forma de paravent de panells desmuntables.

L’exposició es basa en la investigació que està efectuant Phan sobre el riu Mekong, el qual, tot travessant la Xina, Birmània, Tailàndia, Laos, Cambodja i el Vietnam, sosté la indústria pesquera d’aigua dolça més gran del món, a més dels arrossars i els ecosistemes del seu delta vietnamita. A la seva importància mediambiental i econòmica s’hi suma el seu abast cultural, que es tradueix en un conjunt d’expressions rituals, musicals i artístiques que configuren les cultures dels països del sud-est asiàtic.

Becoming Alluvium observa els canvis mediambientals del riu derivats de l’expansió de l’agricultura, la sobrepesca i la migració de camperols a les zones urbanes per motius econòmics, i posa una atenció especial en com impacten aquests canvis mediambientals en la natura i en les vides humanes. Phan recorre a diversos nivells narratius i es refereix simultàniament a móns reals i imaginaris per proposar versions alternatives de la realitat. Així crea una obra visual, emocionant i poètica, que té múltiples capes i ultrapassa el punt de vista purament històric o polític per explorar qüestions actuals com ara la seguretat alimentària i la nostra responsabilitat ecològica respecte als entorns agrícoles. La Fundació Joan Miró acull aquest projecte, que mostra una relació directa amb els valors mironians de la comunió amb la natura, l’experiència mística i poètica de la terra i l’arrelament local per accedir a allò universal.

A la imatge, detall de Becoming Alluvium.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90