JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Exposició Art-Paper a la Canals

Exposició Art-Paper a la Canals
Es tracta de l’última col·lectiva de la dècada que es pot veure del 2 desembre de 2019 al 28 febrer de 2020 a Canals Galeria d’Art de Sant Cugat. Històricament, els artistes sempre han fet servir el paper com a suport en la seva creativitat, des d’esbossos, dibuixos, gravats, fins a obres que tenen el paper com a matèria primera. Gairebé tots han fet servir el paper com a eina imprescindible dins les seves creacions, i a part de la disciplina artística que hagi distingit a cadascun dels artistes.
Canals sempre ha defensat els artistes catalans i ara, quan s’acaba l’any que tanca una dècada, exposa les obres d’aquests 10 artistes, que ja formen part de la història de la galeria i del país. Diferents artistes, estils i generacions conformen aquesta mostra col·lectiva, que té un denominador comú, el paper.
Pep Agutartista visual de Terrassa considerat un representant de l’art conceptual. Partint de la seva formació en pintura i fotografia centra el seu interès en els límits de la representació, el paper de l’artista i el lloc de l’art. Actualment, viu entre Terrassa i París. Tom Carr,artista plàstic contemporani ha dissenyat espais lluminosos en diversos indrets, ha realitzat nombroses instal·lacions aquí i a l’estranger i té obra permanent pública en diverses ciutats. Neus Colet, artista de l’avantguarda plàstica sorgida a Sant Cugat que ha participat en nombroses exposicions arreu del país. Ha participat en nombroses exposicions dins i fora del país i ha estat seleccionada en diferents certàmens artístics. Domènech Fita, artista de Girona que ha treballat diversos estils i tècniques, des del figuratiu, fins la integració en el concepte abstracte. La seva obra és essencialment escultòrica, però ha experimentat en totes les tècniques. Grau Garriga,artista de Sant Cugat, un dels renovadors del tapís contemporani a Espanya, que té obra en diversos museus i institucions d’aquí i de l’estranger. Conegut també pels seus grans muntatges i environaments. Guardonat, entre d’altres distincions i premis, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Joanpere Massana, artista de llenguatge poètic i conceptual que ens fa reflexionar sobre els cicles que expressen el transit vital. Ha realitzat moltes exposicions aquí i a l’estranger. Jaume Muxart, al llarg de la seva vida, realitzà nombroses exposicions aquí i a l’estranger.  Albert Ràfols-Casamada, artista destacat del segle XX que evolucionà cap els corrents de la pintura abstracta. Amèlia Riera, fundadora del Ciclo de Arte de Hoy i de les Muestras del Arte Nuevo. Enfront de l'abstracció informal dominant al seu temps, crea un món personal, misteriós i inquietant, d'arrel surrealista. Iconogràfica i simbòlica. Joan Pere Viladecans ha dut a terme un llarg periple d’exposicions aquí i a l’estranger. Li han estat atorgats diversos premis, entre els quals, la condecoració de Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres, i el premi Award of Excellence de la Society New Design a Nueva York. La seva evolució artística ha estat constant i molt intensa. En la seva etapa més recent, treballa sobre paper amb múltiples materials diversos i es torna més auster en el color.
A la imatge, Joan Pere Viladecans, Sèrie Quaderns Verds, núm. 8 (1987)
Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90