banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) presenta la mostra més àmplia d’Odd Nerdrum

El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) presenta la mostra més àmplia d’Odd Nerdrum
bonart barcelona - 04/08/15
El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) presenta la mostra més àmplia i completa realitzada fins al moment d’Odd Nerdrum. La mostra, comissariada per Cathrine Bergsrud, exhibirà les obres de Nerdrum i  dels seus alumnes més destacats. Amb un profund respecte a la tradició, a la humanitat i a la història, el seu treball transporta l’espectador a una dimensió on és possible pensar, reflexionar i gaudir d’una tècnica sublim. A través de les seves pintures ens mostra rostres i figures humanes, cels espectaculars i paisatges devastadors però plens de somnis i esperança.
Odd Nerdrum va néixer a Halsingborg, Suècia, el 1944. Va ser alumne de l'Acadèmia d'Art d'Oslo, Noruega, i més tard va estudiar amb l'artista conceptual Joseph Beuys a Düsseldorf, Alemanya. Des de l’inici de la seva formació Nerdrum va desenvolupar un estil de pintura únic amb una clara influència de pintors com Rembrandt i Caravaggio, fugint de l’abstracció i l’art conceptuals més populars en el seu entorn acadèmic.
Avantguardista i reivindicador de la pintura clàssica figurativa en l’escenari de l’art contemporani, Odd Nerdrum s’autoproclama ‘pintor Kitsch’ i és fundador del moviment ‘Kitsch en la pintura’. Al llarg de gairebé 30 anys ha estat mentor de joves pintors arreu del món, transmetent sempre un profund respecte cap la vessant artesanal del procés de creació.
L'exposició romandrà oberta del 17 de setembre al 15 de novembre del 2015.
banner-oro-180x180-genethumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90