Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Jordi Serra Moragas decora el càntir d'autor de la 65 Festa del Càntir

Jordi Serra Moragas decora el càntir d\'autor de la 65 Festa del Càntir
bonart argentona - 04/08/15
El Amics del Museu del Càntir presenten un càntir d'autor durant la 65 Festa del Càntir. L'autor del càntir es Jordi Serra Moragas, qui ha tornejat i decorat totalment a mà el càntir al seu taller de la Masia Museu Serra de Cornellà de Llobregat.
Jordi Serra Moragas és membre de la tercera generació de Ceràmica Serra de Cornellà de Llobregat. Antoni Serra Fiter, avi de Jordi Serra, va fundar el taller familiar a començaments del segle XX, tasca que va continuar el seu fill Josep Serra Abella (juntament amb els seus germans Antoni i Enric). Jordi Serra (Barcelona, 1942) s’incorpora al taller l’any 1959, el que suposa una renovació important en la producció familiar, però sense trencar amb la tradició. S’incorporen nous models i estils decoratius amb una estètica més moderna, vinculada a dissenys avantguardistes.
La ceràmica de Jordi Serra es distingeix per una gran qualitat tècnica, ja que controla tot el procés de producció, des de la preparació de l’argila i els esmalts ceràmics fins a la decoració i cocció amb la màxima perfecció. A més, està dotat d’una gran facilitat pel dibuix, tècnica en la qual excel·leix. Precisament el model especial que presentem amb motiu de la 65a Festa del Càntir uneix aquestes dues qualitats del seu autor, ja que és una obra d’una gran qualitat tècnica amb un dibuix exquisit de dues cares humanes a l’anvers i dos cavalls al revers, fet totalment a mà. És una obra d’art extraordinària d’una edició limitada que, de ben segur, augmentarà el seu valor amb el temps.
SS_Bonart-180x180-Onlinebanner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal