banner-elscatala-817x88px
De la puresa al desig a l\'Escola Municipal d\'Art

Exposicions

De la puresa al desig a l'Escola Municipal d'Art

Baner_Viladot_Bonart_360x356220317_Verdu_Bonart-180x180
De la puresa al desig, una exposició col·lectiva que  ofereix el Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya i que acull l’obra de 26 artesans tèxtils del gremi. Podrà visitar-se fins el 20 de desembre de 2019 a la sala d'exposicions del Centre Cultural La Mercè de Girona.


Aquesta mostra vol oferir al públic la possibilitat de contemplar una exposició diferent, en la qual el color i el significat de la paraula han donat forma a 26 obres, elaborades a partir de les diferents interpretacions dels artesans tèxtils del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, amb diferents tècniques de treball.

 

El Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya és la representació d’un col·lectiu que es dedica a la producció, la confecció i la prestació de serveis en el marc del sector artesà tèxtil, i és un dels principals defensors dels seus principis i tradicions. El Gremi treballa per fomentar, desenvolupar i promocionar l’artesania tèxtil a Catalunya.

 

Constituït entre els anys 1944 i 1946, aquesta institució continua la tasca de l’antic Gremi de Mestres Teixidors, que va ser fundat l’any 1262. Entre els seus membres hi ha representants d’oficis amb una gran tradició, com els teixidors, les puntaires, els estampadors, els tapissers, els ganxeters, els brodadors, les modistes, els sabaters,  els barreters, etc.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68