FCC-Segell-banner4
Nou cicle de trobades al CaixaForum

Notícies

Nou cicle de trobades al CaixaForum

180x180Banner-Flama-180x180px_v1-esp
L’Escola Europea d’Humanitats (EEH), amb seu al Palau Macaya de ”la Caixa”, presenten el nou cicle de trobades La sobirania després de la crítica: més enllà dels estats, a CaixaForum Girona.

El cicle, impulsat per ”la Caixa” i coordinat per la Maleta de Portbou i el CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), té per objectiu analitzar el concepte de la sobirania, des diferents perspectives, tenint en compte les crítiques a concepcions clàssiques i l'efecte de processos complexos que en dissolen, en confronten i en degraden el valor. Aquesta jornada s'estructura en quatre blocs, distribuïts en dos dies, i cadascun estarà introduït per dos ponents, que faran una presentació de 20 minuts. Ambdues sessions estaran dirigides i moderades per Josep Ramoneda, director de l’EEH, i Pol Morillas, director del CIDOB.

En la primera sessió, que tindrà lloc el pròxim dimarts, 26 de novembre, s’analitzarà la sobirania política en un primer bloc, que comptarà amb la veu de Daniel Innerarity, catedràtic de Filosofia Política a la Universitat del País Basc, i Esther Barbé, catedràtica de Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, en el segon bloc, es debatrà la sobirania des d’una perspectiva social i econòmica, amb Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia i directora del Departament d'Empresa de la Universitat de Girona; i Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Girona.

La següent sessió, el 27 de novembre, posarà el prisma sobre la sobirania, en un context de digitalització creixent, per tal de veure com impacten les noves tecnologies i aprendre a gestionar les conseqüències. En aquest cas, serà Liliana Arroyo,  doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona, i Ignacio Escolar, director d'eldiario.es, seran els responsables. El segon bloc abastarà la sobirania des del punt de vista de les migracions i el canvi climàtic, amb l’objectiu de buscar solucions col·lectives, i anirà a càrrec de Blanca Garcés, doctora en Ciències Socials a la Universitat d'Amsterdam i investigadora sènior al CIDOB, i Valeria Bello, sociòloga.  
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells