FCC-Segell-banner4
Inauguració al Museu: Cardedeu. Mirant passat, teixint futur

Notícies

Inauguració al Museu: Cardedeu. Mirant passat, teixint futur

Baner_StellaRahola_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El 30 de novembre de 2019, a les 18h, el MATBC inaugurarà Cardedeu. Mirant passat, teixint futur, un espai d’interpretació que vol donar a conèixer el territori i la història de Cardedeu, a partir del seu patrimoni cultural i natural.

L’acte inaugural anirà a càrrec de l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé i Manté i el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Arribas i Quintana. A més, el diumenge 1 de desembre hi haurà portes obertes al llarg de tot el matí.

L'exposició ubicada a la segona planta del museu, una nova museografia que ha de permetre al visitant una participació activa basada en l’observació i introduint diferents elements de gamificació al llarg del recorregut.
Amb la col·laboració de l’Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, l’espai ha estat adaptat als diferents llenguatges signants amb cartel·les en Braille als diferents àmbits així com petites vídeo-càpsules que es poden descarregar a partir de codis QR que es trobaran al llarg de l’exposició.

Cardedeu, mirant passat, teixint futur, s’estructura a partir de tres àmbits: el territori, el benestar i salut i l’estiueig. El primer àmbit situa al visitant al territori a partir del paisatge i la història, tant amb imatges actuals com d’arxiu a més d’objectes del fons del MATBC. Un segon àmbit està dedicat al benestar i la salut, amb la Farmàcia Balvey com a eix central i peça més significativa del MATBC, formada pel mobiliari original de 1780 i per més de 200 pots de ceràmica de 1827. Finalment, a la zona de la galeria s’hi troba un tercer àmbit dedicat a l’estiueig i als sentits on, d’una manera significativa, el visitant pot tocar, ensumar i veure diferents elements que ens descriuen Cardedeu i el seu entorn.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells