FCC-Segell-banner4
Arriben els predadors a la OOA Gallery

Exposicions

Arriben els predadors a la OOA Gallery

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178
Des del 6 de desembre de 2019 fins el 6 de gener de 2020, la OOA Gallery, al carrer Nou, 1, de Sitges acull l'exposició Predators, dels artistes Bruce Clarke, Fran Martí & Miquel Arnal.

Bruce Clarke es va implicar políticament i artísticament en la lluita pel canvi a Sud-àfrica durant el període de l’apartheid. En paral·lel, va seguir l’evolució de la situació a Rwanda i el genocidi previst i proclamat allà, participant en la creació d’un col·lectiu de solidaritat amb el poble ruandès. Pocs anys després, Clarke va començar a treballar en la creació d’un monument a prop de Kigali, “El jardí de la memòria”, un projecte d’instal·lació monumental en marxa des del 2000 i en estreta col·laboració amb famílies de supervivents, associacions de la societat civil i institucions ruandeses com així com la UNESCO. Va treballar en un mural a gran escala per a la 20a commemoració del genocidi de Rwanda titulat “Upright Men” i es va presentar a Ouidah, Ginebra, Lausana, Brussel·les, París o Montreal.

Com a fotògraf, ha publicat reportatges fotogràfics sobre Sud-àfrica, la reconstrucció de Rwanda, el retorn dels refugiats liberians i Palestina. La seva obra d’art s’ha exposat a Europa, Àfrica i Estats Units.

Per a la Beirut Art Fair 2019, Bruce Clarke ha creat una nova sèrie “Human Predators”. “Tots som presa d’alguna altra persona d’aquesta societat: predació financera, predació sexual, depredació ambiental. Sí, vivim en una societat de predació total “, diu Bruce Clarke.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells