Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Miguel Àngel Campano al Reina Sofia

Miguel Àngel Campano al Reina Sofia
bonart madrid - 25/11/19

El Museu Reina Sofia presenta l'últim projecte expositiu en el qual l'artista Miquel Àngel Campano (Madrid, 1948 - Cercedilla, Madrid, 2018) va tenir una participació directa abans de la seva mort l'any passat. Sota el títol D'après, la mostra ofereix un recorregut retrospectiu a través de més de cent obres pels quaranta anys de treball de l'artista, Premi Nacional d'Arts Plàstiques el 1996.

A través d'una selecció de més de 100 obres realitzades a partir de 1972, aquesta exposició transitarà els problemes, processos i recursos en què aquest va centrar la seva atenció. Sense conduir mai pel canal d'un estil, Campano va ser articulant cicles extensos que es succeïen; de manera que explicar la seva obra, en les seves múltiples formes, sempre requereix enunciar un «i després», un après. Atenent a aquesta successió, la mostra donarà també compte de les constants en la trajectòria de l'artista, marcada per l'impuls emocional, així com per l'acostament analític i culte a la pròpia pintura.

El de Campano va ser també, sovint, un enfocament referencial: a l'observar i pintar la pintura de el passat, pintava -segons l'expressió francesa- d'après Eugène Delacroix o Nicolas Poussin, coneixent-se com successor dels llenguatges que la història de l'art havia posat a disposició dels artistes. Si bé els seus llenços d'après no són merament un «segons» el pintor estudiat, sinó més aviat un «a partir d'", un «partint de» que desencadena una fuita de Campano des del cànon. Igualment s'enlairen, respecte de el referent objectiu, els seus treballs des del natural -d'après Nature-. En definitiva, en aquest d'après que és el quefer de Miguel Ángel Campano, el «segons» a seques només és possible per la seva pintura mateixa, i l'exposició es resumeix com un mostrari de pintura segons l'artista, museu de quadres d'après Campano.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021inclassificables

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal