FCC-Segell-banner4
La Fundació Miró rep la donació de l’esbós del mural que l’artista va fer al COAC el 1969

Notícies

La Fundació Miró rep la donació de l’esbós del mural que l’artista va fer al COAC el 1969

bonart barcelona - 16/09/15
Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catBaner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
A data del 15 de setembre la Fundació Joan Miró ha rebut la donació de l’esbós del mural efímer que l’artista va fer a la vidriera del COAC l’any 1969.

Els arquitectes Cristian Cirici, Pep Bonet i Lluís Clotet, socis fundadors de Studio PER, han signat la donació d’aquest dibuix preparatori de l’obra-acció que Miró va dur a terme al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i Balears amb motiu de l’exposició Miró otro, celebrada l'any 1969.

L’esbós, fet amb tinta i llapis cera damunt paper, mesura 15,5 x 176 cm i està format per 21 parts. L’obra definitiva va ser executada directament sobre els vitralls per l’artista en col·laboració amb els arquitectes i es va destruir en acabar l'exposició.

En la signatura de la donació, celebrada a la Fundació Joan Miró, Jaume Freixa, president i Rosa Maria Malet, directora, han agraït el gest de generositat de Cristian Cirici, Pep Bonet i Lluís Clotet, arquitectes i socis fundadors de Studio Per. "Iniciatives com aquesta -diuen- juntament amb l’arribada dels nous dipòsits previstos per als pròxims mesos, permeten continuar enriquint l’extens fons de la Fundació, centre internacional de recerca en l’obra de l’artista".

A la imatge, un petit fragment d'Esbós del mural executat a les finestres del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i Balears per a l’exposició «Miró otro» (1969).

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura