FCC-Segell-banner4
El Museu Comarcal acull la donació del fons bibliogràfic d’Agustí Duran i Sanpere

Notícies

El Museu Comarcal acull la donació del fons bibliogràfic d’Agustí Duran i Sanpere

bonart cervera - 24/09/15
banner web TA22_bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178
El Museu Comarcal de Cervera i, en concret, la Casa Museu Duran i Sanpere amplia el seu fons gràcies a la donació de la col·lecció bibliogràfica de l'historiador, arqueòleg i arxiver Agustí Duran i Sanpere (1887-1975).

La filla de l’autor, Eulàlia Duran i Grau, ha fet entrega al Museu d’aquesta completa col·lecció per tal que es pugui posar a l’abast d’investigadors.

La Biblioteca que ara es presenta té, doncs, el valor representatiu d’una biblioteca reunida al llarg de setanta-cinc anys, que continua la iniciada pel seu pare Duran i Ferreres, i que comença a l’inici del segle XIX.

El darrer fons que s’incorpora, són els llibres que Duran i Sanpere es reservà i que treballà fins a la seva mort. És la part més important i representativa de la diversitat de temes que l’interessaven.

Un conjunt de llibres sobre història (amb edicions des del segle XVII), llengua, literatura, història de l'art que ara podrà consultar-se de manera regular.

La signatura del document de donació és el 24 de setembre, a les 18,30h, a la Casa Museu Duran i Sanpere (carrer Major, 115, Cervera), dins el marc dels actes de la Isagoge dedicada a l’Any de les Biblioteques.

Et poden
Interessar
...

817x68