FCC-Segell-banner4
La Fundació Foto Colectania es traslladarà al barri del Born

Notícies

La Fundació Foto Colectania es traslladarà al barri del Born

bonart barcelona - 11/10/15
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La Fundació Foto Colectania, considerada un dels centres de cultura més actius en la divulgació de la fotografia i el col·leccionisme, canviarà de seu el any vinent per instal·lar-se al barri del Born de Barcelona, ​​concretament en un espai de 500 metres quadrats al Passeig Picasso, 14. D'aquesta manera, La Fundació inicia una nova etapa i guanyarà en espai expositiu.

La Fundació Foto Colectania és una entitat privada sense ànim de lucre que es va inaugurar a Barcelona el 2002 i té com a finalitat difondre la fotografia i el col·leccionisme a través d'exposicions, activitats i l'edició de catàlegs.

Foto Colectania compta amb una col·lecció de fotografia que reuneix més de 3.000 obres d'autors espanyols i portuguesos des de 1950 fins a l'actualitat. Una àmplia selecció de les seves obres més importants i de diferents èpoques permeten un recorregut representatiu per l'obra de cada un d'ells. A més, disposa d'una biblioteca de consulta lliure i d'una cambra de conservació on es guarda la seva col·lecció, l'arxiu de Paco Gómez i alguns fons d'altres col·leccions particulars.

Al llarg d'aquests anys la fundació ha realitzat més d'un centenar d'exposicions itinerants i coproduccions tant en l'àmbit nacional com internacional, que han servit per donar a conèixer la fotografia espanyola i portuguesa.

Foto Colectania potència l'aliança i la creació de programes amb diferents entitats i empreses, i la seva tasca ha estat reconeguda en l'obtenció de diversos premis i reconeixements entre els quals destaquen el Premi ARCO a la millor iniciativa de col·leccionisme privat en l'any 2006; el Premi a la Millor Programació de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) en 2007; el Premi Bartolomé Ros que atorga el Festival de Photoespaña en 2012; i el Premi Tendències del diari El Mundo a la Indústria Cultural consolidada en 2013.

A la imatge, una exposició a Foto Colectania (Foto Manel Armengol).

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells