FCC-Segell-banner4
Presentació del llibre \

Notícies

Presentació del llibre "Maria A. Raventós. El període informalista" a la Llibreria Documenta

bonart barcelona - 12/10/15
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180BONART_180x180
La Llibreria Documenta del carrer Pau Claris, 144 de Barcelona acollirà el 15 d'octubre a les 19.30 h. la presentació del llibre Maria Assumpció Raventós. El període informalista (1958-1968) de Joan Gil Gregorio, col·laborador de bonart que a escrit sobre el ressó informalista de M. Assumpció Raventós: "Un dels moviments artístics de postguerra que més adeptes va tenir a Catalunya pel que significà de llibertat creativa i de trencament amb la limitació representativa fou l'Informalisme, un corrent avantguardista que neix als anys 40 a França però que ha esdevingut a casa nostra un dels puntals expressius més importants per a les noves generacions.

L’Informalisme ha marcat, sense dubte, l’evolució de la pintura catalana quant a l’experimentació de materials i a les seves qualitats tàctils, la neutralitat del color i l’ús de la superfície com a suport d’acumulació, però també l’empremta del gest, la mística de l’espai i la suggestió de la taca s’han consolidat com a mitjans de recerca artística.

La utilització i la manipulació de la matèria -materials diversos, textures, densitats, gruixos, taques, drippings i collages- és la gran protagonista de l'obra de M. Assumpció Raventós; una obra en la que la musculatura, l’organicitat i l’orografia esdevenen la seva especial característica.

La força del seu expressionisme abstracte i la contundència del seu territori matèric creen espais sígnics i camps cromàtics, magmes matèrics que obeeixen a una pura transmissió de processos introspectius. La contundent texturació matèrica, feta amb grans empastaments i densitats, atorga a la seva obra una exaltació, exuberància i vitalitat. Aquest gust pel tàctil i per les acumulacions sensuals, pel magma informal estan, però, al servei d'una certa estructuració que edifica les composicions.

L'obra que presenta en aquest llibre aplega un curt periode pictóric molt intens i vital comprès entre finals dels anys cinquante i principis del seixante -inèdit fins al moment- que s´emmarca de ple dins del corrent informalista. Amb aquest es vol reivindicar la participació activa del treball de M. Assumpció Raventos dins de la generació informalista a Catalunya".

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88