banner-1280x150-gene

Notícies

El Museu Egipci recupera de l’oblit les dones científiques de la història

El Museu Egipci recupera de l’oblit les dones científiques de la història
La Fundació Arqueològica Clos presentarà el proper 23 de gener a les 19h a l’Aula Magna del Museu Egipci el Programa d’Estudis del primer semestre de l’any. Ho farà en un acte que ja ve essent tradicional al principi de cada semestre i que, en aquesta ocasió, donarà a conèixer una rica i variada programació.
A més de la imprescindible atenció per l’Egipte faraònic, la nova programació comprèn cursos que van des de la cultura ibèrica a l’Antiguitat clàssica, des del món medieval fins al contemporani. Tanmateix, cal destacar que la programació inclou un Cicle de Conferències vinculades a l’actual exposició temporal del Museu Egipci de Barcelona, “Passió per l’Egipte faraònic”.
Un dels cursos més destacats d’aquesta programació és “La ciència en clau femenina. Grans dones del món científic”, a través del qual es posarà en valor l’aportació al progrés científic que les dones han fet al llarg dels temps. Sovint situades en la penombra de la Història, el curs incideix en la relació de les dones amb el coneixement, tot recuperant les històries de destacades dones de ciència i la seva tasca, que en la majoria dels casos han restat en l’oblit. De la mà de l’antropòleg Francesc Carol, s’estudiaran diversos personatges femenins en el decurs de 6 sessions (dimecres, del 06/02 al 13/03 de 19h a 20:30h).
Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88