banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Estratègia de la precarietat" de Francesc Abad a la Sala dels Trinitaris

bonart vilafranca del penedès - 23/10/15
Eude, genericBONART_BANNER-POSTECTURA-180X180


El 23 d'octubre, a les 19 hores, s'inaugura l'exposició itinerant de Francesc Abad Estratègia de la precarietat a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès. El Departament de Cultura organitza l'itinerari d'aquesta mostra prodüida per ACVic Centre d'Arts Contemporànies i comissariada per Miquel Bardagil i Magdala Perpinyà. La inauguració comptarà amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Raimon Gusi, i de la Coordinadora de Creació i Innovació del Departament de Cultura, Conxita Oliver.


L'exposició mostra un recull de les darreres obres de Francesc Abad (Terrassa, 1944), considerat un dels pioners de l'anomenat art conceptual a Catalunya i un dels artistes contemporanis en actiu més destacats. Estratègia de la precarietat és una exposició pensada com a epíleg de la seva trajectòria artística, un recorregut per les seves darreres obres en què es fa balanç de la seva evolució artística.

Estratègia de la precarietat és una exposició pensada com a epíleg de la trajectòria artística de Francesc Abad, donat que fa un recorregut per les seves darreres obres fent balanç de la seva evolució artística. La mostra gira al voltant de quatre grans eixos d’investigació estètica que ens mostren allò que atreu i preocupa l’artista: la recuperació històrica i crítica del passat, la relectura constant del present, el concepte d’utopia en l’actualitat i la reivindicació que la indústria no ha de manar sobre els artistes.

El títol respon a múltiples interpretacions: la crisi econòmica i política que deixa la cultura en segon terme, les eines precàries dels anys 70 (fotocòpies i DIN-A4) que l’artista utilitza en algunes de les obres exposades, la precarietat de l’artista que (sobre)viu gràcies al suport econòmic d’altres feines...

Francesc Abad es mostra com un artista convençut que l'art no pot canviar la societat, però des de la seva vessant d'eina de construcció social. En paraules dels comissaris de l'exposició "per l'artista, cal desenvolupar una estratègia de la precarietat, des de la qual, sigui possible la resistència i l'enfrontament." 

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat