BannerFCC_Bonart

Notícies

Lliurament Premis i Beques Pilar Juncosa i Sotheby’s

Lliurament Premis i Beques Pilar Juncosa i Sotheby’s
Nial nou-180x178Baner_MarDeFons_Bonart_180x180
bonart - palma - 28/10/15

La Fundació Pilar i Joan Miró ha lliurat els seus Premis i Beques Pilar Juncosa i Sotheby’s, als que s’han destinat 31.000 euros, repartits entre el Premi biennal Pilar Juncosa i Sotheby’s, i 5 beques de formació. Un total de 177 participants de diferents nacionalitats han presentat els seus projectes artístics i educatius.


Concretament, enguany s’han concedit els següents premis i beques: 


 Premi Biennal Pilar Juncosa i Sotheby's


En aquesta convocatòria, la Fundació Pilar i Joan Miró ha volgut potenciar els projectes artístics vinculats als Tallers d'Obra Gràfica de Joan Miró situats a la possessió del segle XVIII de Son Boter, adequada pel mateix artista per a aprofitar l'ús d'aquests espais com a tallers artístics i que, en l'actualitat, constitueixen un dels trets distintius de la institució.


El jurat del Premi Pilar Juncosa i Sotheby’s corresponent a la convocatòria de 2015 ha estat constituït pels següents membres: Elvira Cámara (directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Xavier Baudoin (director d’Estudis Artístics de la Casa de Velázquez), Aurora Zubillaga (consejera delegada de Sotheby’s), Aina Bibiloni (cap del departament DEAC de l’FPJMiró), Joan Oliver (tècnic-mestre de Tallers Miró), Nekane Aramburu (directora del Museu d’Art Contemporani Es Baluard), Jo Volley (professora de The Slade School of Fine Arts University Col. de Londres)


Dotat amb 20.000 €, repartits de la següent forma: 6.000 € com a premi per a l'artista i la resta per a la producció i exhibició del projecte, el premi ha estat atorgat a l’artista Patricia Mato-Mora, pel projecte Sense títol. En aquesta categoria s’han presentat un total de 29 projectes.


Patricia Mato-Mora és una artista mallorquina radicada a Londres, on va estudiar arquitectura i posteriorment ceràmica i vidre al Royal College of Art. La seva obra ceràmica explora l’espai arquitectònic, així com el buit que existeix entre espai i matèria dins la discilplina de l’arquitectura. En l’any 2014, Patricia va fundar l’escola de dibuix Drawing the City (Dibuixant la Ciutat), amb l’arquitecte canadenc Michael Kloihofer. A través de la mateixa, es convida a estudiants de disseny, art i arquitectura del Regne Unit a descobrir Mallorca no com a destí de turisme barat, sinó como una joia cultural del Mediterrani.


Beca Pilar Juncosa a un proyecte d'educació artística


Dotada amb 4.000 € (1.200 € bruts per a l’artista i 2.800 € per a la seva realització a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), el projecte havia de promoure i motivar l’acostament d’un sector de públic específic (professorat, nins, joves, adults, persones grans, discapacitats, etc.) a l’art contemporani, així com estar relacionat amb el fons documental i artístic de la Fundació o amb qualsevol altre aspecte de la creació contemporània.


El premi ha estat atorgat a Daniel Gasol (Tarragona, 1983) pel seu projecte ≠RealitatsescenificadesdeJoanMiró, principalment per la seva voluntat transformadora ja que desperta l’esperit crític, d’una forma novedosa, dels adolescents. Els permet contruir noves realitats mitjançant les Tic vinculant-les a la figura i obra de Joan Miró.


 D’una altra banda, el jurat ha volgut donar una Menció d’Honor a Sa Galania (Mar Barceló i Rosa Garcia) pel seu projecte Provisional.


Beca de formación artística a la Casa Velázquez de Madrid


Han estat concedides a Yassine Chouati (Tànger, Marroc, 1988) Noelia Lecue (Santander, Espanya, 1991).


 Beca de formación artística a la Slade School of Fine Arts, College, Londres


En aquest cas, la beca -categoria a la que s’han presentat 36 aspirants-, ha estat concedida a l’artista Carles García O’Dowd(Palma, 1988).

Et poden
Interessar
...