banner-elscatala-817x88px
A/34 presenta \

Exposicions

A/34 presenta "Antoni Llena. Fragments d'una trajectòria"

bonart barcelona - 05/11/15
La-Galeria-201602-recursBaner_Esteva_Bonart_360x356
Antoni Llena. Fragments d’una trajectòria és el títol de la segona exposició que la galeria A/34 de Barcelona dedica a l’artista, precursor de l’art conceptual nacional, fins al 28 de novembre.

Antoni Llena (Barcelona, 1942) inicia la seva carrera a mitjan dècada dels seixanta.

Antoni Llena. Fragments d’una trajectòria aplega una selecció de dibuixos, pintures, escultures i acoblaments de diverses etapes de la seva carrera. La mostra presenta des de les escultures dissecades de finals dels anys seixanta fins als dibuixos més recents; el recorregut inclou papers retallats dels anys vuitanta, obres de les sèries Et in Arcadia ego (1995), Preposicions (1997), Viatge d’hivern (2003), La blancor persistent de la balena (2005) i maquetes de projectes per a escultures públiques.

Conscient de la fragilitat del món contemporani, els treballs d’Antoni Llena impliquen una presa de posició davant d’aquesta realitat. “A través de les meves pintures i escultures (que són, de fet, una mateixa cosa), prenc partit per la inconsistència perquè estic segur que defensar la fragilitat equival a defensar la realitat. La pintura és pensament i no vull renunciar a inventar ni a invertir-la”, explica Llena.

Les seves obres són petites en moltes ocasions, fràgils, i defugen el monumentalisme antipàtic: “Per mi, la composició no és tan sols física, sinó també mental. És un ordre que no nega el desordre, una trobada entre fragilitat i solidesa, entre volum i profunditat, entre refinament i vulgaritat, entre pietat i crítica. Llanço els meus elements desordenats als ulls dels espectadors perquè en ells puguin reconèixer l’ordre de l’univers, perquè es mirin en ells com en un mirall.”

A la imatge, Antoni Llena. Blanc, gris, blau i blanc transparent. 1986. Paper manipulat.

Et poden
Interessar
...

728x90