FCC-Segell-banner4
Els petits festivals a la \

Biblioteca

Els petits festivals a la "Revista de Girona"

bonart girona - 05/11/15
Impremta Pages - banner-180x178on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart
El nou número de la Revista de Girona, corresponent als mesos de novembre i desembre, ja és al carrer, i ho fa amb un dossier dedicat als petits festivals de les comarques gironines. Són, en total, sis articles escrits per diferents periodistes i gestors culturals molt arrelats al territori, els quals, a través de les respectives mirades valoren aquells festivals d'art, de cinema, de música, de literatura i de teatre que, tot i la seva petita dimensió, també formen part de la gran xarxa cultural gironina. Més enllà de la fama que la Costa Brava ha adquirit els darrers anys com a focus de festivals musicals i de la idea de convertir Girona en una ciutat de festivals, aquest dossier pretén centrar la mirada en els festivals petits “que farceixen el nostre territori i que formen una gran xarxa cultural”.

Coordinat per Jordi Dorca, també signen aquests articles David Santaeulària, Xavier Castillón i Dani Chicano. S’hi aborda “el fenomen del festival des d'un punt de vista diferent, centrant la mirada en tots aquells petits festivals a contracorrent que segueixen endavant, tot i les condicions adverses que han de superar, i que converteixen els impulsors en autèntics activistes”. Hi surten reflectits l'Ingràvid, de Figueres; el FADE, de la Cellera de Ter; el Lluèrnia, d'Olot, o el festival de curtmetratges internacional que se celebra els estius al Mas Sorrer Jazz Bar de Gualta.

Altres temes
En el mateix sentit de donar veu a temes o fets sovint oblidats, la revista també inclou un reportatge sobre els micro pobles gironins, que ha escrit Nadeia Balsalobre; un article sobre trenta-tres gironins que van estudiar a l'Escola del Treball i unes biografies sobre el pare Bernardo Recio —un jesuïta poc conegut— i Antoni Boxa, exalcalde de Girona.

A banda, la revista també inclou diferents apunts relacionats amb el medi ambient, la història i l’actualitat cultural i social a les comarques gironines; conté una entrevista a la periodista i doctora en comunicació social, Anna Teixidor, i una aproximació al poeta, professor, crític i traductor, Alfred Sargatal. També s'hi troba un escrit sobre “La petja de Rafel Patxot a Sant Feliu de Guíxols”, qui va fer treballs pioners en astronomia i meteorologia; una anàlisi d'una de les joies de l'arquitectura medieval catalana, Sant Pere de Rodes; un retrat de grup dedicat a la trobada de bandes i majorettes que se celebra des de fa quatre anys a Puigcerdà; i un reportatge fotogràfic fet per Josep M. Oliveras sobre la Factoria Cultural Coma Cros, entre d'altres.

Així mateix, en aquest número també cal destacar el tribut que la Revista de Girona ha dedicat a l'escriptora, gestora cultural i directora de la Casa de Cultura de Girona Natàlia Molero, desapareguda el juliol passat després d'una llarga malaltia.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-