banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Distinció. Un segle de fotografia de moda" al Museu del Disseny

bonart barcelona - 25/11/15
220317_Verdu_Bonart-180x180Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Distinció. Un segle de fotografia de moda presenta per primera vegada una part important de la col·lecció de fotografia de moda que el Museu del Disseny de Barcelona ha creat en els últims anys. La mostra es pot veure fins al 27 de març del 2016.

Distinció. Un segle de fotografia de moda permet presentar públicament el treball realitzat pel Museu del Disseny de Barcelona en el camp de la fotografia de moda. En els últims anys, s’ha creat una col·lecció de fotografia de moda, des del 1902 fins al dia d’avui, que disposa de les donacions, la col·laboració i la complicitat d’alguns dels fotògrafs més destacats en l’actualitat, als quals també vol retre homenatge amb aquesta exposició.

La col·lecció conté 464 fotografies, de 35 fotògrafs, dels quals 22 són fotògrafs a partir del 1960 que han controlat la impressió digital en edicions limitades i signades.

Plantejada a partir del concepte de la distinció, escollit pel comissari Juan Naranjo, la mostra bascula entre els sentits implícits en aquest terme, sentit: l’elegància, que és una característica intrínseca de la modalitat, i la diferència, que connecta amb les avantguardes artístiques.

Distinció. Un segle de fotografia de moda recorre el món de la moda, a través de les fotografies de Josep Sala, Leopoldo Pomés, Oriol Maspons, Manel Esclusa, Maria Espeus, José Manuel Ferrater, Antoni Bernad, Manuel Outumuro, Txema Yeste, Eugenio Recuenco o Sergi Jasanada, entre d’altres. Un repàs a la moda, des de l’època del modernisme, quan les revistes impreses en paper d’alta qualitat van començar a reproduir fotografies de models i vestits, fins als mitjans digitals actuals: seducció, provocació i glamur.

A la imatge, Oriol Maspons. Museu del Disseny.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1