banner-elscatala-817x88px
El Guernika de Ibarrola s\'exposarà al Museu de Belles Arts de Bilbao

Exposicions

El Guernika de Ibarrola s'exposarà al Museu de Belles Arts de Bilbao

bonart bilbao - 23/08/21
Impremta Pages - banner-180x178Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Museu de Belles Arts de Bilbao exposarà des del 18 d'octubre el mural Guernica d'Agustín Ibarrola (Bilbao, 1930), adquirit recentment a l'última edició d'ARCOmadrid. De 10 metres de llarg per 2 d'alt, va ser realitzat cap a 1977 com a homenatge i reclamació del Guernika (1937) de Pablo Picasso per part d'un grup d'artistes i intel·lectuals que volia instal·lar-lo en un nou museu que per a això hauria de construir-se a Gernika .

L'exposició de l'obra de nou al museu donarà a conèixer al públic actual una de les creacions més importants de l'art basc de segle XX, la filiació amb la història de la institució propiciarà, a més, l'oportunitat d'actualitzar el seu coneixement gràcies a la documentació que conserva. Obra emblemàtica en la producció de pintor, Guernica constitueix a més un dels episodis més significatius de la història recent del museu, que la va donar a conèixer al públic l'any de la seva creació i va tornar a presentar-la dos anys més tard.
El mural reinterpreta alguns dels motius icònics de l'obra de Picasso al costat d'elements característics de la producció de Ibarrola com són els enreixats geomètrics que denunciaven la manca de llibertats i el clima d'opressió de la dictadura franquista. S'exposaran a més dues pintures de Ibarrola del mateix període, recentment donades, i un important conjunt de documents, entre ells, un audiovisual amb imatges històriques de l'obra com les del muntatge concebut el 1979 per a la seva exposició a la sala Gris de museu.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021