banner-elscatala-817x88px
\'L\'espectador com a espectacle\' al Museu del Cinema

Exposicions

'L'espectador com a espectacle' al Museu del Cinema

bonart girona - 23/08/21
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
El Museu del Cinema de Girona presenta des del 22 de juny una exposició titulada "L'espectador com a espectacle", que es podrà visitar fins al 24 d'abril del 2022.
L'espectador és una figura clau en la configuració de l'espectacle i, com a públic, la societat moderna va transformar-ne críticament la seva condició. El cinema el va invisibilitzar a la foscor de la sala, oferint-li una experiència intensa, però convidant-lo a una discreta passivitat. Des de ben aviat, però, el cinema el va fer protagonista dels seus arguments, tant narratius com promocionals, és a dir, tant representant-lo a la pantalla com fent de les cues i les masses de fans un element de seducció.
En aquesta exposició ens endinsem en la representació de l'espectador, a les pantalles, a la fotografia i a altres arts visuals. Un recorregut pel seu canviant prestigi i creixent esperit crític i participatiu.
Aquesta exposició, que ha estat comissariada per Ingrid Guardiola, Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita, consta de 5 àmbits, amb 4 audiovisuals, 53 imatges fixes i dues vitrines amb objectes originals de les col·leccions del Museu del Cinema relacionats amb l'espectador cinematogràfic. El contingut de l'exposició està dividit en 5 parts: Conductes i rituals dels espectadors; La sala: una evolució; Canvi de mirada de l'espectador; La sala fosca dins el cinema; Qui són tots aquests que miren: de la congregació a la connexió.
El so ambient de la sala està format per missatges habituals dirigits als espectadors d'una sala de cinema.
L'exposició mostra també objectes de les col·leccions relacionats amb l'espectador i les sales de cinema. Tots aquests materials procedeixen principalment de donacions de particulars rebudes pel Museu del Cinema al llarg de la història. Entre els materials exposats hi ha 23 plaques de vidre amb contingut informatiu i publicitari per a projectar en sales de cinema (1950-1970) i programes de mà dels cinemes de Girona; publicacions cinematogràfiques; 2 carnets d'entrada el Cinema Modern dels treballadors de la fàbrica Grober, etc.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68