FCC-Segell-banner4
Sergi Barnils pinta el mural \

Notícies

Sergi Barnils pinta el mural "El sol de justícia" a l’Església Evangèlica de Gràcia

bonart barcelona - 06/01/16
Eude, genericBaner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
Sergi Barnils ha pintat, com a símbol del Nadal, El sol de justícia, la figura central del seu mural Malaquies 4. L'obra de 6,60 x 2,45 metres ha estat el resultat d’una petició del Consell d’Ancians de l’Església Evangèlica Baptista de Gràcia, del carrer de Verdi, de Barcelona, formulada per un dels seus membres més insignes, Daniel Giralt-Miracle, el qual va traslladar a l'artista tres consignes clares i definitòries: que Sergi Barnils creés un mural que representés el que significa per a ell el Nadal, que ho fes sense renunciar en absolut al seu llenguatge plàstic i que ho fes fora dels tòpics.

Barnils va assumir el repte i va crear especialment per a aquesta ocasió una iconografia al voltant de les paraules del profeta Malaquies (Ml 4:2): “Però a vosaltres, els qui reverencieu el meu nom, s'alçarà el sol de justícia portant salvació”.

El “sol de justícia” de què parla Llibre de Malaquies, l’últim dels profetes i l’autor de l’últim llibre de l’Antic Testament de la Bíblia hebrea, és un terrible al·legat contra la corrupció que envolta el temple de Jerusalem i un crit d’esperança per l’arribada del sol naixent que portarà la justícia al món. L'esclat del sol omple de joia l'arribada del Messies que emergeix de les blavoses fondàries del cosmos. L'esclat del groc cadmi refulgeix amb verds, cobalts, maragdes, bordeus o manganesos que subratllen la força de la justícia que deixa a l'ombra dels mancaments.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura