BONART-817x68px-Màscara
\

Notícies

"Les ombres del temps" de Jesus Galdón al Castell de Montjuïc

bonart barcelona - 07/01/16
180x180-1Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356px
El Castell de Montjuïc acull la intervenció asrtística Les ombres del temps de Jesus Galdón fins al 28 de febrer de 2016.

“L'arma és l'oponent del monstre, que al seu torn es converteix en monstre. Forjada per lluitar contra l'enemic, pot , desviada del seu objectiu, servir per dominar a l'amic, o simplement a l'altre. Així mateix les fortificacions poden servir de para-xocs contra un atac i punt de partida per a una ofensiva.”

Aquest fragment del primer paràgraf en la definició d'armes del Diccionari dels símbols de Jean Chevalier i Alain Gheerbrant, és del tot revelador en la història de Barcelona. Bombardejada des d'aquest Castell de Montjuïc en dues ocasions, pel general Espartero en 1842 i pel general Prim en 1843, se suma el fet de ser la primera ciutat a rebre bombardejos aeris indiscriminats sobre la població civil al 1938. Al Castell de Montjuïc, a l’element del torreó, destaquen dos rellotges de sol datats al 1777. Aquests dos rellotges indiquen que ja el control del temps al context militar era i ha estat un element important.
La intervenció “Les ombres del temps” situa al centre del pati del Castell de Montjuïc la combinació de dos elements simbòlics, el temps i les armes, amb el resultat d'un rellotge de sol realitzat amb un canó antiaeri, tot realitzat en llautó daurat. Un daurat solar, lligat a la fascinació que tant l’arma com el temps sempre han imprés a l’home al llarg de la història. Un tempus que continua marcant, avui en dia, la projecció de la seva ombra, les ombres del temps.

Et poden
Interessar
...