Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

L'artista Rita Martorell exposa el seu treball com a retratista a Luxemburg

L\'artista Rita Martorell exposa el seu treball com a retratista a Luxemburg
bonart luxemburg - 09/12/19

El proper 10 de desembre s'inaugurarà l'exposició “Retrats Europeus», de l'artista Rita Martorell, al Cercle Münster de la capital luxemburguesa; on l'artista exposarà per primera vegada el retrat del jurista Baltasar Garzón commemorant el dia internacional dels drets humans. L'acte comptarà amb la intervenció de l'ambaixador d'Espanya a Luxemburg, Bernardo de Sicart Escoda.

Pertanyent a una familia catalana, Rita Martorell Coderch va néixer el 29 de març de 1971 a Zuric. Sent nena va viatjar a Espanya on va cursar els seus estudis primaris a la localitat d'Olot. Posteriorment es va titular en Arts i Oficis a l'Escola d'Art i Disseny La Massana de Barcelona, formació que va completar a l'Escola Superior d'Arts Decoratives d'Estrasburg i l'Escola Regional de Belles Arts de Sant-Etienne.

Martorell és una artista multidisciplinar que compta amb una important obra pictòrica, escultòrica i de gravats, que ha recorregut Europa i ha traspassat les seves fronteres en mostres individuals i col·lectives. Ha exposat a la Sobering Gallery de Brussel·les, el Museu Kampa-Fundació Jan i Meda Mládek de Praga, l'Institut Cervantes de Tel Aviv, el Parlament Europeu a Estrasburg, la Cidade da Cultura de Galícia a Santiago de Compostel·la, la Fundació Mudima de Milà, el Museu d'Art Modern de Bogotà o l'Institut Valencià d'Art Modern, entre altres.

Ara ultima els detalls per a l'obertura de l'exposició al Cercle Münster, on l'artista presentarà una mostra del seu treball com a retratista a través d'una acurada sèrie de pintures de personatges amb transcendència europea: Gunilla von Bismark,  David Cienfuegos Wambolt von Umstadt, Baltasar Garzón, Rudolf Graf von Schönburg, Sandra d'Hohenlohe, Michel Houellebecq, Théophile Junker, Abel Matutes, Fernando Morán, Enrique Pérez Flores, Eduard Punset i Rosa Valls-Taberner.

A la imatge, detall d’una peça de Rita Martorell.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1