970x250_appec2021
Exposició dels 40 anys de CERAP

Exposicions

Exposició dels 40 anys de CERAP

La-Galeria-201602-recursBanner_DIM2022_180x180_01
El CERAP inaugura divendres 13 de desembre, a les 19.30, l'exposició CERAP. 40 anys amb la cultura i la llibertat, que ofereix un repàs de la intensa trajectòria de l’entitat en aquestes quatre dècades. L'exposició és una de les últimes activitats que l'entitat ha organitzat, des del desembre de 2018, per commemorar el 40è aniversari.


El CERAP fou fundat el 10 de desembre de 1978 per un grup de joves de Riudoms que feia anys que treballaven per la cultura del poble. En el context sociopolític de l’època, arreu de Catalunya anaren sorgint centres d’estudis per promoure la recuperació de la cultura i la llengua pròpia del país i treballar en el foment de la investigació i les arts. El CERAP es va sumar a aquest corrent cívic de transformació i progrés social. Des de llavors, la finalitat de l’entitat ha estat «procurar la conservació i promoció del patrimoni cultural de Riudoms i fomentar tota mena de manifestacions, activitats i investigacions culturals». L’activitat va començar amb la fundació de la revista Lo Floc (1979) i la col·lecció editorial Quaderns de Divulgació Cultural (1981).


Amb el pas del temps el projecte s'ha consolidat i la seva base social ha anat progressivament en augment. El centre d’estudis és avui un ateneu que abraça diverses formes de la cultura. L’activitat s’organitza a través de les seccions, que són el motor social de l’entitat: Muntanya, Art, Publicacions, Gastronomia, Colla de Diables, Colla de Diablons, Ball de Bastons, Ciències Socials, Ciències Naturals i Escacs. A banda de les iniciatives de les seccions, l’activitat general ofereix exposicions de tota mena, la provisió d’un fons bibliogràfic de temàtica local, conferències, concerts, cursos formatius i altres projectes de dinamització cultural, de foment del diàleg social i de lliure intercanvi d’idees en el si de la realitat local. La implicació del socis i de les sòcies en l’organització de l’activitat del CERAP és altruista i totalment voluntària. L’entitat disposa d’una seu social pròpia amb sala d’actes i d’exposicions, biblioteca, arxiu, fons artístic i espais comuns on es porta a terme l’activitat.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Banner_817x68_01