download

Notícies

Es Baluard projecta un documental al voltant de la figura d'Isidoro Valcárcel Medina

Es Baluard projecta un documental al voltant de la figura d\'Isidoro Valcárcel Medina
bonart palma - 12/01/16
Es Baluard projecta el 15 de gener, el documental al voltant de la figura d'Isidoro Valcárcel Medina que du per títol No escribiré arte con mayúscula (2015). Tot seguit, Luis Deltell, co-director de la pel·lícula amb Miguel Alvárez, compartirà amb el públic el desenvolupament del projecte i la seva relació amb l'artista.
 
Isidoro Valcárcel Medina (Múrcia, 1937) és un dels pioners de l'art conceptual a l'Estat espanyol. Per aquest motiu, en la línia de donar a conèixer i explorar tendències fonamentals a la història de l'art vinculades a Es Baluard, presentam per primer cop a les Illes Balears aquest documental sobre l'autor.
Valcárcel ha treballat sembre des del marge en allò performàtic, la poesia i les manifestacions experimentals. Subversiu i radical, recentment se li ha otorgat el Premi Velázquez de les Arts Plàstiques 2015.
 
Aliè tant a les modes de cada moment com a les pressions del mercat de l'art i de les institucions, el camí de Valcárcel Medina travessa -sempre de manera crítica- un període crucial en la història recent d'Espanya, i ens ajuda a entendre-ho desemmascarant algunes de les seves contradiccions i absurds.  

Aquest documental reconstrueix, mitjançant testimonis de figures properes a l'artista, i usant bàsicament la paraula (o, més aviat, les idees que mitjançant aquesta es poden definir i transportar), una part de l'obra -que aquí es fon amb la vida- d'Isidoro Valcárcel Medina. Participants: Maite Angulo, Rocío Areán, Tono Areán, Miguel Cereceda, José Manuel Costa, Norberto Dotor, Carmen Gutiérrez, Pilar Huete, José Iges, Trinidad Irisarri, Jordi Massó, Fernando Millán, David Pérez, Yolanda Pérez Herreras, Esteban Pujals, Alfonso Puyal, Julia Ramírez, María Roeseler, Domingo Sánchez Blanco, José Antonio Sarmiento, Camino Valcárcel, Isidoro Valcárcel Medina, Jaime Vallaure i Pelayo Varela.  

Luis Deltell és director de cinema amb 30 premis internacionals des del 2001 al 2015. És director dels documentals País soñado (2008), En la ciudad perdida (2009) y No escribiré arte con mayúscula (2015) codirecció amb Miguel Alvárez. Professor contractat doctor a l'UCM. El seu camp de recerca és la història de la imatge i l'anàlisi de les noves tecnologies de les ciències de la informació. Pertany al grup complutense de recerca sobre cinema espanyol.
Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90