banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Rainer Splitt a la Galeria Pilar Serra

Rainer Splitt a la Galeria Pilar Serra
bonart madrid - 12/01/16
La Galeria Pilar Serra organitza la segona exposició de l'artista alemany Rainer Splitt, Terra líquida, que s'inaugura el 12 de gener a les 20 h. i es podrà visitar fins al 6 de març del 2016.

L'obra d'aquest artista té un fort compromís amb el color, les seves obres no sabem molt bé si identificar-les com pintures o escultures, potser podríem parlar d'escultures pintades. La seva forma de treballar ha evolucionat gradualment des de 1988 en què comença amb objectes tridimensionals, a les seves primeres pintures abocades en 1990, taques de color, barreja de pintura i emulsions sintètiques que vessades sobre una superfície emergeixen com intenses formes d'una gran lluminositat, que semblen estar encara en estat líquid; en aquesta ocasió vam presentar diverses peces sobre el terra, de gran impacte i que podrien semblar el resultat casual d'un procés d'abocament, però l'artista ha estudiat les qualitats del líquid, el seu potencial per estendre i el gradual procés d'assecatge, qüestionant la relació amb l'espai i amb la matèria, la línia, el color, en aquest cas l'espai de la galeria, la seva disposició, han influït en la realització de l'obra.

Els papers, impregnats de pintura i plegats de manera que ens suggereixen escenaris o caixes, caixes de paper que han estat doblades i desdoblades per acollir pintura i després són buidades, són, al costat de les pintures abocades, els protagonistes en aquesta exposició.

Rainer Splitt sol treballar sèries: caixes, papers, teles, totes elles immerses en pintura, donant lloc al fet que els crítics relacionin la seva obra amb el minimalisme americà al qual evidentment l'artista ha tingut en compte. En paraules de Konrad Bitterli: "La seva obra sembla estar fermament situada dins de les manifestacions artístiques de les dècades dels 60 i els 70. El que és crucial, però, és que el seu treball no permet en si mateix ser reduït a aquestes tradicions i, de fet, les renova i reinterpreta d'una forma extraordinàriament precisa i brillant."

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88