banner-1280x150-gene

Exposicions

Joan Villaplana presenta «I»

Joan Villaplana presenta «I»
bonart manresa - 11/12/19

La Llibreria Papasseit i el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACiS) presenten dues exposicions d’obra inèdita de l’artista Joan Villaplana els propers 13 i 15 de desembre de 2019.

El projecte «I» de Villaplana va ser el guanyador de la 4a edició del Premi TAV-CC, certamen organitzat per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Manresa que vol promoure la creació artística contemporània. Les primeres obres d’aquest projecte, mescla d’escultura i obra gràfica, van ser presentades a l’Espai 7 del Centre Cultural el Casino el setembre de l’any 2018 i ara, un any després, l’artista mostra el treball realitzat des d’aleshores.

Les noves obres de Villaplana reflexionen entorn de la unitat, un concepte que ha estat ubicat entre els límits de la raó i del pensament religiós en les tradicions occidentals i orientals des dels orígens d’aquestes civilitzacions. No només s’ha tractat des dels inicis del pensament filosòfic, sinó que ha vehiculat el pensament religiós dels monoteismes i de les espiritualitats orientals. En la mística de totes aquestes tradicions convergeix aquesta idea en comú tractada amb diferents noms com el ser, el real, Déu o el buit.

A la imatge, detall d’una de les peces de Villaplana.

inclassificablesNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1