FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"1645 Guixos" de Maider López a Matadero Madrid

bonart madrid - 23/02/16
Eude, genericBaner_Esteva_Bonart_360x356


Matadero Madrid presenta a la Nave 16, 1645 Guixos, una intervenció de Maider López comissariada per Tania Pardo.

1645 Guixos fa referència al nombre de guixos utilitzades per a pintar l'espai, recorrent la superfície de la paret i mesurant el lloc a través del material utilitzat per a cobrir-lo. El dibuix a la paret marca el temps invertit en la pròpia acció i dóna escala al lloc a través de l'acte repetitiu i directe de pintar la paret en un intent de convertir la sala negra en un white cube manual i imperfecto.

La sala, d'escala monumental, és pintada utilitzant un element mínim i efímer (guix) a través d'un gest també petit i proper. D'aquesta manera, el projecte implica una acció que succeeix a portes tancades però al mateix temps l'obra final visibilitza el procés manual i reiterat que s'ha dut a terme prèviament. L'escala del gest ve donada per la mà ja que a través de mínims traços es cobreix una gran superfície. El desequilibri entre l'escala del lloc i la manera de cobrir-genera una tensió que es trasllada a la manera en què l'espectador es relaciona amb la peça, convidant-lo a recórrer el perímetre de la sala, a apropar-se i allunyar-se de la paret, a mirar el gest i, a través d'ell, descobrir les seves imperfeccions per a (re) descobrir l'espai. Quan ens aproximem, descobrim el traç que recorre la superfície i llavors, a partir d'un moment que no identifiquem com a tal, vam deixar de veure les línies de guix i observem la pròpia paret, la seva lleu curvatura i imperfeccions, la seva suavitat i uniformitat en zones concretes. Un frottage que pretén aprehendre el lloc, recorrent i mostrant la seva superfície.

Les intervencions de Maider López (Sant Sebastià, 1975) revelen regles de comportament imposades, que la creativitat pot posar remei o neutralitzar, ni que sigui simbòlicament, per crear alternatives. Trenca amb l'estatisme de les coses i els llocs obrint el territori de la negociació i portant l'espectador a buscar noves maneres de veure i de relacionar-se.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021